3 בצלים גדולים חתוכים לחצי ולפרוסות
4 תפוחי אדמה מקולפים לא מבושלים
לחתוך לקוביות בינוניות
1 כוס גריסי פנינה נקיים ושטופים
1 כוס שעועית לבנה או חומה נקייה
לשים בקערה ולכסות עם מים כך כל הלילה
צריך עוף שלם נקי ושתוף
ומי שרוצה להכין כופתאות טעימות
צריך סולת
לחמם סיר גדול
לשים 1 כף שמן זית
להוסיף את הבצל ולטגן כשבע דקות
עד שהוא מזהיב
להוסיף את העוף הממולא
ולטגן להזהבה משני הצדדים
כחמש דקות
למלא את הסיר במי ברז
עד לגובה העוף
ולהביא לרתיחה
להרתיח כחמש דקות
להוציא בעזרת כף את הנוזל העכור
להוסיף
1 כפית מלח
ומעט פלפל שחור
להוסיף
את גריסי הפנינה ותפוחי האדמה
להוסיף את השעועית
להביא לידי רתיחה
להכין כופתאות בגודל של כקלמנטינה
לשים ישר בסיר
להרתיח על חום בינוני
כחצי שעה
אפשר לשים על פלטת שבת כך הלילה
או לקרר מעט בחוץ
לשים במקרר
ולמחרת כשרוצים לשים על הפלטה
לחמם מעט בגז ולשים
מערב שישי
עד ליום שבת
לכופתאות הסולת
2 בצלים בינוניים לחתוך לקוביות קטנות
לשים בקערה
להוסיף
2 כפות שמן זית או קנולה
להוסיף
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
להוסיף 3 כוסות סולת 300 גרם
מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית
לערבב
ולהוסיף
ככוס וחצי מי ברז בהדרגה לפי הצורך
כ- 150 גרם עד,שיש תערובת רכה
להוסיף
3-4 כפות קמח לבן מנופה
לפי הצורך
לקבלת קציצה רכה
למלא את העוף עם כחצי
כמות של הסולת או כמה שנדרש
לסגור את הפתח עם שיפוד
3 large onions, cut in half and sliced
4 uncooked peeled potatoes
Cut into medium cubes
1 cup pearl barley, clean and rinsed
1 cup white or brown beans, clean
Place in a bowl and cover with water overnight
You need a whole, clean chicken
And if you want to make delicious dumplings
You need semolina
Heat a large pot
Put 1 tablespoon of olive oil
Add the onion and fry for about seven minutes
Until it turns golden
Add the stuffed chicken
and fry until golden brown on both sides
about five minutes
Fill the pot with tap water
up to the height of the chicken
and bring to a boil.
Boil for about five minutes
Remove the cloudy liquid with a spoon
Add
1 teaspoon salt
and a little black pepper
Add
the pearl barley and potatoes
Add the beans.
bring to a boil
Make dumplings the size of a clementine. Put them straight in the pot. Boil over medium heat for about half an hour.
You can put it on the Shabbat plate like this tonight
or cool it a little outside
put it in the refrigerator
and the next day when you want to put it on the plate
heat it a little on gas and put it on
Friday evening
until Shabbat
For the semolina dumplings
2 medium onions, cut into small cubes
and put in a bowl
Add
2 tablespoons olive or canola oil
Add
1 teaspoon salt
A pinch of black pepper
Add 3 cups semolina 300 grams
Measure in a disposable plastic cup
Mix
and add
about a cup and a half of tap water gradually
as needed
about 150 grams until
you have a soft mixture
Add
3-4 tablespoons sifted white flour
as needed
to make a soft patty
Fill the chicken with about half of the semolina or as much as needed. Close the opening with a skewer.

תגובות
הוסף רשומת תגובה