חמין עם עוף וכופתאות

 






3 בצלים גדולים חתוכים לחצי ולפרוסות


4 תפוחי אדמה מקולפים לא מבושלים

לחתוך לקוביות בינוניות



1 כוס גריסי פנינה נקיים ושטופים

1 כוס שעועית לבנה או חומה נקייה

לשים בקערה ולכסות עם מים כך כל הלילה


צריך עוף שלם נקי ושתוף

ומי שרוצה להכין כופתאות טעימות

צריך סולת


לחמם סיר גדול

לשים 1 כף שמן זית

להוסיף את הבצל ולטגן כשבע דקות

עד שהוא מזהיב

להוסיף את העוף הממולא

ולטגן להזהבה משני הצדדים

כחמש דקות


למלא את הסיר במי ברז

עד לגובה העוף

ולהביא לרתיחה

להרתיח כחמש דקות

להוציא בעזרת כף  את הנוזל העכור

להוסיף

1 כפית מלח

ומעט פלפל שחור

להוסיף

את גריסי הפנינה ותפוחי האדמה

להוסיף את השעועית

להביא לידי רתיחה

להכין כופתאות בגודל של כקלמנטינה

לשים ישר בסיר

להרתיח על חום בינוני

כחצי שעה


אפשר לשים על פלטת שבת כך הלילה

או לקרר מעט בחוץ

לשים במקרר

ולמחרת כשרוצים לשים על הפלטה

לחמם מעט בגז ולשים 

מערב שישי

עד ליום שבת


לכופתאות הסולת

2 בצלים בינוניים לחתוך לקוביות קטנות

לשים בקערה


להוסיף

2 כפות שמן זית או קנולה

להוסיף

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור


להוסיף 3 כוסות סולת 300 גרם

מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית

לערבב

ולהוסיף

ככוס וחצי מי ברז  בהדרגה לפי הצורך

כ- 150 גרם  עד,שיש תערובת רכה

להוסיף

3-4 כפות קמח לבן מנופה

לפי הצורך

לקבלת קציצה רכה


למלא את העוף עם כחצי

כמות של הסולת או כמה שנדרש

לסגור את הפתח עם שיפוד





3 large onions, cut in half and sliced


4 uncooked peeled potatoes


Cut into medium cubes


1 cup pearl barley, clean and rinsed


1 cup white or brown beans, clean


Place in a bowl and cover with water overnight


You need a whole, clean chicken


And if you want to make delicious dumplings


You need semolina


Heat a large pot


Put 1 tablespoon of olive oil


Add the onion and fry for about seven minutes


Until it turns golden

Add the stuffed chicken

and fry until golden brown on both sides

about five minutes

Fill the pot with tap water

up to the height of the chicken

and bring to a boil.

Boil for about five minutes


Remove the cloudy liquid with a spoon

Add

1 teaspoon salt

and a little black pepper

Add


the pearl barley and potatoes

Add the beans.

bring to a boil


Make dumplings the size of a clementine. Put them straight in the pot. Boil over medium heat for about half an hour.


You can put it on the Shabbat plate like this tonight

or cool it a little outside

put it in the refrigerator

and the next day when you want to put it on the plate

heat it a little on gas and put it on

Friday evening

until Shabbat



For the semolina dumplings


2 medium onions, cut into small cubes


and put in a bowl


Add


2 tablespoons olive or canola oil


Add


1 teaspoon salt


A pinch of black pepper


Add 3 cups semolina 300 grams


Measure in a disposable plastic cup


Mix

and add

about a cup and a half of tap water gradually

as needed

about 150 grams until

you have a soft mixture


Add

3-4 tablespoons sifted white flour

as needed

to make a soft patty

Fill the chicken with about half of the semolina or as much as needed. Close the opening with a skewer.


תגובות