לביבות עדשים עם תבלינים או בטיגון או באפייה טעים ובריא לכל המשפחה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ












English recipe listed below






החומרים

 500 גרם שקית עדשים יבשות ירוקות מנוקות
לשתוף ולכסות במי ברז
לבשל עד שהעדשים רכות מאוד
ולסנן

3/4 מהכמות למעוך עם מזלג
או במעבד מזון
  להוסיף אליה את 1/4 כמות 
העדשים השלמות
להוסיף:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 כוס פיטרוזיליה קצוצה דק
לערבב הכל

להוסיף-
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
1 כפית כמון
3 ביצים
4 כפות קמח לבן (פחות מתפורר עם קמח)
או פירורי לחם

לערבב הכל היטב ולראות שניתן ליצור קציצות
ליצור קציצות מהודקות בגודל קלמנטינה קטנה
אבל שטוחה

להכנה בתנור-
לביבות לאפייה בתנור להוסיף לעיסה כשתי כפות שמן זית ולערבב לרפד תבנית אפייה עם נייר אפייה להניח את 
הלביבות לשמן אותם גם מלמעלה עם שמן זית
לאפות בתנור ב-190 מעלות כ-25 דקות


לטיגון כי אין על טיגונים!
לחמם מחבת טפלון עם כ 2 מ"מ שמן קנולה
להניח את הקציצות להזהיב בערך
כ-3 דקות מכל צד
להפוך עם פלטה או סכין רחבה בזהירות
לצד השני לעוד כשלוש דקות הזהבה

500 grams bag of cleaned dry green lentils

 Drain and cover with tap water

 Cook until the lentils are very soft

 and filter


 3/4 of the amount to mash with a fork

 or in a food processor

 Add 1/4 amount to it

 The whole lentils

 add:

 1 large onion cut into small cubes

 1 cup finely chopped parsley

 mix everything


 add-

 1 teaspoon of salt

 A pinch of black pepper

 1 teaspoon sweet paprika

 A pinch of hot paprika

 1 teaspoon cumin

 3 eggs

 4 tablespoons of white flour (less crumbly with flour)

 or breadcrumbs


 Mix everything well and see if you can make meatballs

 Make tight meatballs the size of a small tangerine

 But flat


 To prepare in the oven-

 Pancakes for baking in the oven, add to the paste about two tablespoons of olive oil and mix. Line a baking sheet with baking paper, place the

 Lubricate the fritters with olive oil from above as well

 Bake in the oven at 190 degrees for about 25 minutes



 For frying because there is no need for frying!
 Heat a non-stick pan with about 2 mm of canola oil

 Place the meatballs until golden brown

 About 3 minutes on each side

 Turn with a palette knife or a wide knife carefully

 to the other side for about three more minutes to golden


תגובות