עוגיות הכי פריכות עם תמרים

 







English recipe listed below



החומרים ל- 3-4 רולדות

כ-35 עוגיות תלוי בעובי

לשים בקערה


200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר 

לפרווה תשימו 200 גרם מרגרינה רכה

1 מיכל שמנת לקצפת 250 גרם

רבע כפית מלח

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס אבקת סוכר 50 גרם

3 כפות שמן קנולה

לערבב עם הידיים או במיקסר

עד שהחמאה לא גושית

להוסיף

4 כוסות פלסטיק קמח לבן מנופה  400 גרם

ולערבב עד שהבצק מתגבש לבצק נעים


לעטוף בניילון נצמד

ולשים במקרר למשך כחצי שעה


לאחר שהבצק קר

לשים נייר אפייה על השולחן

לחלק את הבצק לשלושה חלקים אם רוצים עוגיות

יותר צרות לחלק את הבצק ל-4

לקחת חלק אחד של בצק 

לפזר על נייר האפיה קמח

לרדד למלבן דק 2 מ"מ עובי

בגודל של 40×35 ס"מ

לשים על הבצק כשלוש כפות ממרח תמרים

לשים רבע כפית קינמון

ולמרוח שכבה דקה

לפזר על התמרים כשתי כפות 

אגוזים שבורים -לא חייבים

לגלגל לרולדה לעזרה בגלגול עם נייר האפייה

ולהקפיד שפתח הבצק יהיה כלפי מטה

להעביר את הרולדה לתבנית מרופדת עם נייר

אפיה

לסמן לחתוך למנות רק בראש הבצק לא לחתוך 

לסוף הבצק בערך עוגיות ברוחב של 1.5 ס"מ

אפיה

בתנור חם 170 מעלות

כ-25-30 דקות

להוציא מהתנור ולקרר

לחתוך לעוגיות

לפזר אבקת סוכר

לשמור בקופסה סגורה 









תגובות