מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
כוס פלסטיק חד פעמית שווה לשלושת רבעי
כוס מדידה בינלאומית
1 כוס קורנפלור
1.1/2 כוסות קמח לבן מנופה
מעט פפריקה חריפה
1/4 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
חצי כפית מלח
אפשר להוסיף כשתיים שלוש כפות שומשום
לערבב
ולהוסיף בהדרגה מי ברז לפי הצורך
לערבב עד שמקבלים תערובת
כמו מרקם של פנקייק - הוספתי ככוס ושלושת רבעי
מי ברז
לחתוך חציל גדול עם הקליפה לפרוסות בעובי של
חצי סנטימטר
לפזר על החצילים מעט מלח ומעט פלפל שחור
לחמם מחבת או סיר קטן
עם שמן עמוק חום בינוני
לטבול את החצילים בתערובת הקונפלור היטב
משני הצדדים
לנער ולהוריד את עודפי הבלילה
ולשים בזהירות בשמן החם
ולטגן עד שזה מזהיב והחציל רך מבפנים
להוציא לצלחת עם נייר סופג
Measure in a disposable plastic cup for cold drinks
A cup for cold drinks is equal to three quarters of an international measuring cup
1 cup cornflour
1.1/2 cups sifted white flour
A pinch of hot paprika
1/4 teaspoon sweet paprika
A pinch of black pepper
Half a teaspoon of salt
You can add about two to three tablespoons of sesame seeds
Mix
And gradually add tap water as needed
Mix until you get a mixture
Like the texture of pancakes - I added about a cup and three quarters
of tap water
Cut a large eggplant with the skin into slices
half a centimeter thick
Sprinkle a little salt and a little black pepper on the eggplant
Heat a frying pan or small pot
With deep oil to medium heat
Dip the eggplants in the cornflour mixture well
On both sides
Shake off and remove the excess batter
And carefully place in the hot oil
And fry until golden brown and the eggplant is soft on the inside
Remove to a plate with absorbent paper

תגובות
הוסף רשומת תגובה