חצילים בטמפורה

 






מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

כוס פלסטיק חד פעמית שווה לשלושת רבעי

כוס מדידה בינלאומית


1 כוס קורנפלור

1.1/2 כוסות קמח לבן מנופה

מעט פפריקה חריפה

1/4  כפית פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

חצי כפית מלח

אפשר להוסיף כשתיים שלוש כפות שומשום

לערבב

ולהוסיף בהדרגה מי ברז לפי הצורך

לערבב עד שמקבלים תערובת

כמו מרקם של פנקייק - הוספתי ככוס ושלושת רבעי

מי ברז


לחתוך חציל גדול עם הקליפה לפרוסות בעובי של 

חצי סנטימטר

לפזר על החצילים מעט מלח ומעט פלפל שחור


לחמם מחבת או סיר קטן

עם שמן עמוק חום בינוני

לטבול את החצילים בתערובת הקונפלור היטב

משני הצדדים

לנער ולהוריד את עודפי הבלילה

ולשים בזהירות בשמן החם

ולטגן עד שזה מזהיב והחציל רך מבפנים

להוציא לצלחת עם נייר סופג


Measure in a disposable plastic cup for cold drinks

A cup for cold drinks is equal to three quarters of an international measuring cup


1 cup cornflour


1.1/2 cups sifted white flour


A pinch of hot paprika


1/4 teaspoon sweet paprika


A pinch of black pepper


Half a teaspoon of salt


You can add about two to three tablespoons of sesame seeds


Mix


And gradually add tap water as needed


Mix until you get a mixture


Like the texture of pancakes - I added about a cup and three quarters

of tap water


Cut a large eggplant with the skin into slices 


half a centimeter thick


Sprinkle a little salt and a little black pepper on the eggplant


Heat a frying pan or small pot


With deep oil to medium heat


Dip the eggplants in the cornflour mixture well


On both sides


Shake off and remove the excess batter


And carefully place in the hot oil


And fry until golden brown and the eggplant is soft on the inside


Remove to a plate with absorbent paper

תגובות