צלי בקר חגיגי כמו באולמות








English recipe listed below




לשים בסיר גדול

1 כף שמן זית

להניח

2 קילו בשר בקר מספר 5 מעולה

 או מספר 6 פילה מדומה

טרי או מופשר

להוסיף גם בטיגון הבשר

2 בצלים חתוכים לחתיכות גדולות

2 גזרים חתוכים לפרוסות גדולות

2 ענפי סלרי חתוכים

להזהיב את הבשר מכל הצדדים כמה דקות

לערבב מידי פעם גם את הירקות


לאחר שהבשר זהוב למלא את הסיר במי ברז

עד לגובה הבשר

להוסיף

5 גרגירי פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

מעט פלפל שחור

להרתיח את הבשר

לכסות עם מכסה ולהרתיח על אש בינונית

כשלוש שעות או לבשל בסירמלחץ שמקצר את

הבישול

תוך כדי נוצר קצף ניתן להוציא החוצה את הקצף

בעזרת כף ולזרוק

לאחר מכן להניח בחוץ מעט שיתקרר מעט

להכניס את הבשר עם הציר למקרר שיתקרר כל 

הלילה

מי שממהר שישים את הבשר המבושל במקפיא 

שיתקרר אבל לא שיקפא ואז ניתן לפרוס לפרוסות

ולהמשיך את התהליך

למחרת לפרוס את הבשר לפרוסות בעובי של כ-3 מ"מ


לבישול הבשר

לשים סיר גדול ורחב באש

להוסיף

2 כפות שמן זית

לשים

2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות

2 גזרים חתוכים לפרוסות

1 ענף סלרי חתוך גס

חתיכה כרשההחתוכה לא חייבים

לטגן עד שהכל זהוב מידי פעם לערבב

להוסיף

1 קופסה פיטריות טריות חתוכות לפרוסות או  פטריות מקופסה מסוננות

1 שקית ערמונים קלויים מקולפים

לטגן כשתי דקות

להוסיף 

2 כפות סילאן טבעי או למי שאין שישים 2 כפות

רוטב ברביקיו

לערבב כדקה

להוסיף מציר הבשר

להוסיף 

3 גרגירי פלפל אנגלי

3 עלי דפנה

מעט פלפל שחור

1 כפית שטוחה מלח

לערבב

להניח את פרוסות הבשר מסודרות יפה בסיר

להוסיף מציר הבקר עד גובה הבשר

לכסות עם מכסה

לבשל באש בינונית

כשעה או לפי הצורך עד שהבשר רך


כאשר הבשר רך

מכינים קורנפלור להסמכת התבשיל

לשים בכוס

 2 כפיות קורנפלור

2 כפות מי ברז

לערבב היטב

להוסיף לסיר רק חלק ולנענע את הסיר

לא לערבב כי הבשר יתפרק

אם חסר עוד קורנפלור להוסיף עוד

ולנענע את הסיר

לבשל מכוסה כשתי דקות על אש קטנה

ניתן להכין יומיים מראש ולשים במקרר ולחמם לפני ההגשה















 






 


 


תגובות