מבחר מתכונים לחגים
מהירים ויחסית זולים
בקלי קלות-
סלטים טעימים
🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗
סלט חציל ופלפלים בתחמיץ
סלט טונה
לשים בקערה
4 קופסאות טונה מסוננות מהשמן
3 מלפפונים חמוצים קצוציםמקטן
רבע כוס שמיר קצוץ דק
1 פלפל אדום בינוני קצוץ לקוביות קטנות
ניתן להוסיף 1 בצל קצוץ קטן
קורט מלח, מעט פלפל שחור
2 כפות מיונז
לערבב הכל ולהגיש
סלט ביצים מהיר
לשים בקערה
5 ביצים מבושלות למעוך עם מזלג לפירורים קטנים
1 בצל קטן מאוד חתוך לקוביות קטנות
להשיאיר שתי פרוסות ביצים לקישוט
1.5 כפות מיונז אפשר טבעוני
1 כף שמן זית, מעט פלפל שחור, רבע כפית מלח
לערבב הכל ,לסדר בצלחת לקשט בפרוסות הביצים.
לפזר מעט פלפל שחור מלמעלה ומעט מלח על הביצים
סלט תירס מהיר
___________________
החומרים
3 מלפפונים חמוצים קצוצים קטן
רבע כוס שמיר קצוץ קטן
1 פלפל אדום קצוץ קטן
600 גרם תירס מבושל (2 קופסאות מסוננות)
2-3 כפות טבעות זיתים
2 כפות שמן זית,
רבע כפית מלח , מעט פלפל שחור
לערבב הכל לסדר בקופסה
מנות ראשונות
🥮🥮🥮🥮🥮🥮🥮🥮🥮🥮🥮🥮🥮
בורקס חתונות ברוטב פטריות
למלית בשר-
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות,
2 כפות שמן,
500 גרם בשר בקר או הודו טחון.
1 כפית פפריקה מתוקה.
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח,
קורט פלפל שחור.
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה;
לחמם מחבת. לשים שמן, לטגן את הבצל עד שהוא זהוב, להוסיף
פפריקה כמון לערבב כחצי דקה, להוסיף את הבשר הטחון,להוסיף את המלח והפלפל,
לערבב כדקה עד אשר הבשר משנה צבע
למחית תפוחי האדמה-
להרתיח 2 תפוחי אדמה עד לרכות
למעוך אותם לפירה,
להוסיף קצת בצל מטוגן מלח וקורט פלפל שחור, לערבב ולקרר.
או להשתמש באבקת פירה מוכנה.
לרוטב פטריות ובצל;
2 בצלים גדולים לחתוך לקוביות.
2 כפות שמן קנולה.
1 קופסת פטריות משומרות חתוכות מסוננות.
1 קופסת פטריות משומרות שלמות מסוננות.
6 כוסות מים
1 כפית אבקת מרק עוף,
מלח לפי הטעם,
קורט פלפל שחור,
כ-6 כפיות קורנפלור
חצי כוס מים רגילים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה;
לחמם שמן בסיר
לטגן את הבצל לצבע זהוב.
להוסיף את הפטריות ולטגן עוד כחצי דקה.
להוסיף את המים,ואת אבקת המרק והפלפל לערבב.
להביא לרתיחה,
לבשל כחמש דקות.
בינתיים, לערבב את קורנפלור עם מים,עם כף עד שאין גושים,
לשפוך חלק קורנפלור לתוך תבשיל הפטריות תוך כדי ערבוב.
עד שמתקבל רוטב, יתכן שלא צריך את כל כמות -קורנפלור.
אופן הכנת המאפה-
לקחת את חבילת בצק העלים המרודד,
לפתוח על שולחן,
לחתוך את הבצק לרצועה ברוחב של
7 ס"מ ואורך של 20 ס"מ,
לסמן עם סכין את אמצע הבצק, לא לחתוך.
חצי אחד לחתוך פסים אלכסונים.
לשים בצד הבצק הלא חתוך כף מלאה של מלית בשר או תפוחי אדמה,
לקפל על המלית את הבצק החתוך לפסים.
להדק מסביב את שוליים.
להבריש עם ביצה מעורבבת עם קצת מים.
לפזר מעל קצת שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש
בחום גבוה של 180 מעלות,
לאפות כ-25 דקות עד שהבצק זהוב .
להגיש חם עם רוטב
מאפה סביח מהיר יפה וטעים
______________________________
החומרים
בצק עלים מוכן מרודד קר מאוד
סלט מטבוחה או סלט טורקי קנוי או שהכנתם
5 ביצים מבושלות מקולפות חתוכות לרבעים
קצת טחינה גולמית
כ-12 עגבניות שרי חתוכות לחצי
1 חציל בינוני קלוי על האש מקולף לקצוץ
להוסיף לחציל מעט מלח מעט פלפל שחור
1 כפית שמן זית
אפשר גם שן שום קצוצה
לערבב
אפשר גם קוביות חציל מטוגן או קוביות חצילים
עם מעט מלח מעט פלפל שחור ומעט שמן זית מעורבבים
אפויים בתנור כ-20 דקות בתנור חם 180 מעלות
עד שהחציל רך אבל שומרים על צורתם
אופן ההכנה
לחתוך -כ-6-7 ריבועים או מלבנים של בצק עלים
בגודל של 5×10 ס"מ
לסדר ברווחים זה מזה בתבנית אפיה
מרופדת בנייר אפייה
למרוח מסביב בשוליים מעט שמן זית או ביצה טרופה
לפזר מעט שומשום על הביצה המרוחה
לשים כף מהחציל על הבצק
מעל לשים ככפית מטבוחה
מעל המטבוחה לקלף מעט טחינה גולמית
לסדר מעל 2 רבעי ביצים
לקלף מעל מעט טחינה גולמית
לאפות בתנור חם 180 מעלות.כ-20 עד 25 דקות
עד שהבצק זהוב וקריספי
לפני ההגשה
להגיש חם
לפזר מעל כ-3 חצאי עגבניות שרי
מעט צנוברים לא חייבים
מעט טחינה גולמית או שהכנתם טחינה מעט נוזלית עם מים מלח מעט שום מעט מיץ לימון מעט פטרוזיליה יש לי מתכון בערוץ לטחינה ירוקה
לפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה
ולהגיש
דג סלמון עם שום לימון ודבש מהיר
_______________________________
החומרים
1 ק"ג פילה דגי סלמון טרי או קפוא
כ-5 נתחים
למרינדה
1 כף חרדל דיז'ון
2 כפיות דבש
2 שיני שום
3 כפות שמן זית
2 כפיות מיץ לימון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
1/4 כפית מלח
לערבב את חומרי המרינדה
לשים את נתחי הדג בתבנית אפייה
לפזר מעל כל נתח סלמון
מעט מלח ומעט פלפל שחור
למרוח במברשת כל נתח במרינדה
ומעל כל נתח סלמון לסדר 2 חצאי
פרוסות לימון טרי
לחמם תנור לחום גבוה 220-200
לאפות כ-10-12 דקות
לנתחים עבים כמו בתמונה
לא לייבש
דג אמנון מהיר וירקות בתנור
___________________________
בצלים לחתוך לרצועות
פלפל אדום לחתוך לרצועות
לשים בתבנית
להוסיף כוס וחצי עגבניות שרי
מעט תבלין דג או גריל עוף
מעט פלפל שחור וכורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
150 גרם מי ברז לערבב
לאפות בתנור חם 190 מעלות
כ- 20 דקות
לאחר האפיה לשים על הירקות פילה
דגי אמנון או דניס או נסיכה
לפזר מעט מלח
לפזר מעט פלפל שחור
מעט תבלין דג או גריל עוף
לזלף מעט שמן זית
ולמרוח על הדג
לשים מהירקות על הדגים
ולאפות בתנור חם
190 מעלות כרבע שעה
שניצל אמנון קריספי
_____________________
תוספות
🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
ירקות בתנור טעימים ומהירים
החומרים
4-5 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ
2-3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות כשלוש ס" מ
2 פלפלים אדומים חתוכים ל-רצועות
1 חציל בינוני חתוך לפרוסות בעובי כחצי ס"מ
אופן ההכנה
תבנית אחת גדולה או בחד פעמית 2 תבניות
בינוניות
לסדר כמו רעפים
קודם לסדר בשורות את תפוחי האדמה
ולאחר מכן לשים ירקות שונים בין תפוחי האדמה
לסדר כמו רעפים
לפזר מעל מעט מלח
מעט פלפל שחור
כחצי כפית כורכום אם הכנתם בשתי תבניות לחלק
את הכורכום בכל תבנית כרבע כפית כורכום
3 כפות שמן אם הכנתם בשתי תבניות לחלק את השמן בכל תבנית ככף וחצי שמן עד 2 כפות
לשפוך מעל ככוס מי ברז
אם חלקתם לשתי תבניות לשים כחצי כוס מי ברז
בכל תבנית
לאפות בתנור חם 200 מעלות צ'לסיוס
כ-50 דקות
אורז בסמטי עם פירות יבשים חגיגי
החומרים
על כל כוס אחת של אורז שמים כוס וחצי מי ברז
לקחתי 5 כוסות אורז בסמטי אפשר גם לקחת
אורז פרסי ניקיתי שטפתי וסיננתי
לחמם בסיר
2-3 כפות שמן זית
לשים את האורז ולערבב כל הזמן כשתי דקות
להוסיף שבע וחצי כוסות מי ברז
להוסיף 2 כפיות שטוחות מלח או לפי טעמכם
להוסיף חצי כפית שטוחה כורכום
להוסיף 3 🍃 עלי דפנה
לערבב ולהביא את האורז לידי רתיחה
להנמיך את האש לקטנה
ולבשל עם מכסה סגור כ-20 דקות
לפיצוחים ופרות יבשים
לשים מחבת על הגז
לשים 2 כפות שמן זית
3 כפות גרעיני 🌻 חמניות
2 כפות צנוברים
3 כפות שבבי שקדים
3 כפות אגוזי מלך
2 כפות אגוזי פקאן
לערבב כל הזמן עד הזהבה
להוסיף
2 כפות חמוציות יבשות
3 כפות צימוקים
לערבב כדקה ולהוריד מהגז
לשים הרימת אורז
ולפזר מסביב ומעל האורז את הפיצוחים
שעועית ירוקה מוקפצת
_________________________
לשים במחבת
2 כפות שמן זית
לשים 700 גרם שעועית ירוקה רצוי טרייה אם אין
אז שעועית קפואה
לערבב ולטגן כשש דקות עד שהשעועית יותר רכה
מידי פעם לערבב
להוסיף
1 קופסה פטריות 330 גרם חתוכות לסנן את המים
או פטריות טריות
לטגן כשתי דקות
להוסיף 1 כף סילאן
ניתן להוסיף שן שום
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אם אוהבים סויה ניתן להוסיף מעט
וניתן גם להוסיף מעט רוטב צ'ילי מתוק
לערבב כדקה
להוסיף
2 כפות שומשום
חצי כוס חצאי בוטנים אפויים
רבע כוס אגוסי מלך שבורים
לערבב כדקה על החום באש
תפוחי אדמה פום אנה
________________________
עיקריות
🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩
עוף ותפוחי אדמה בדבש
________________________
מתכון-
החומרים;
15 שוקי עוף אפשר גם כרעיים
למרינדה~-
כ-1.5 -2 כפות דבש,
2 כפות שמן קנולה,
1 כף פפריקה מתוקה.
מעט פפריקה חריפה
מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
(מי שרוצה יוסיף 1 שן שום מעוכה).
לערבב שמן, דבש, פפריקה, מלח פלפל. לשים את שוקי העוף ולערבב אותם במרינדה.
(ניתן להכין מראש את השוקיים מושרים במרינדה כמה שעות לפני האפיה).
לירקות
6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ,
לחתוך לחצי ולפרוסות של כ-1/2 ס”מ לערך.
2 בצלים גדולים פרוסים.
1 כפית פפריקה.
2 כפות שמן קנולה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
לערבב את תפוחי האדמה עם הבצל, השמן, הפפריקה, מלח ופלפל. ולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
להניח מעל את שוקי העוף, ואת המרינדה של הדבש שנותרה בהשרייה לפזר מעל העוף ותפוחי האדמה.
לאפות בחום גבוה. כאשר צד אחד של השוקיים מקבל צבע נהדר להפוך אותו לצד שני. ולהשחים. לבדוק את השוקיים עם מזלג שהן רכות. לא לייבש אותם.
כ-30 דקות לערך אפיית השוקיים. להוציא את השוקיים מן התנור ולהמשיך להשחים את תפוחי האדמה.
זהו להתחיל לזלול.
צ'לי בקר אולמות
מנה טעימה עם הכנה בשלבים
___________________________
לשים בסיר גדול
1 כף שמן זית
להניח
2 קילו בשר בקר מספר 5 מעולה
או מספר 6 פילה מדומה
טרי או מופשר
להוסיף גם בטיגון הבשר
2 בצלים חתוכים לחתיכות גדולות
2 גזרים חתוכים לפרוסות גדולות
2 ענפי סלרי חתוכים
להזהיב את הבשר מכל הצדדים כמה דקות
לערבב מידי פעם גם את הירקות
לאחר שהבשר זהוב למלא את הסיר במי ברז
עד לגובה הבשר
להוסיף
5 גרגירי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
מעט פלפל שחור
להרתיח את הבשר
לכסות עם מכסה ולהרתיח על אש בינונית
כשלוש שעות או לבשל בסיר לחץ שמקצר את
הבישול
תוך כדי נוצר קצף ניתן להוציא החוצה את הקצף
בעזרת כף ולזרוק
לאחר מכן להניח בחוץ מעט שיתקרר מעט
להכניס את הבשר עם הציר למקרר שיתקרר כל
הלילה
מי שממהר שישים את הבשר המבושל במקפיא
שיתקרר אבל לא שיקפא ואז ניתן לפרוס לפרוסות
ולהמשיך את התהליך
למחרת לפרוס את הבשר לפרוסות בעובי של כ-3 מ"מ
לבישול הבשר
לשים סיר גדול ורחב באש
להוסיף
2 כפות שמן זית
לשים
2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות
2 גזרים חתוכים לפרוסות
1 ענף סלרי חתוך גס
חתיכה כרשההחתוכה לא חייבים
לטגן עד שהכל זהוב מידי פעם לערבב
להוסיף
1 קופסה פיטריות טריות חתוכות לפרוסות או פטריות מקופסה מסוננות
1 שקית ערמונים קלויים מקולפים
לטגן כשתי דקות
להוסיף
2 כפות סילאן טבעי או למי שאין שישים 2 כפות
רוטב ברביקיו
לערבב כדקה
להוסיף מציר הבשר
להוסיף
3 גרגירי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
מעט פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
לערבב
להניח את פרוסות הבשר מסודרות יפה בסיר
להוסיף מציר הבקר עד גובה הבשר
לכסות עם מכסה
לבשל באש בינונית
כשעה או לפי הצורך עד שהבשר רך
כאשר הבשר רך
מכינים קורנפלור להסמכת התבשיל
לשים בכוס
2 כפיות קורנפלור
2 כפות מי ברז
לערבב היטב
להוסיף לסיר רק חלק ולנענע את הסיר
לא לערבב כי הבשר יתפרק
אם חסר עוד קורנפלור להוסיף עוד
ולנענע את הסיר
לבשל מכוסה כשתי דקות על אש קטנה
ניתן להכין יומיים מראש ולשים במקרר ולחמם לפני ההגשה
שניצל ביסלי קריספי
__________________
לשים בשקית
כ- 100 ביסלי
בטעם בצל או אחר
ולחבוט עם מערוך
לפירורים קטנים
לשים בשקית הקפאה
כ- 700 גרם חזה עוף
חתוך לשניצל
להוסיף
1 כף מיונז
להוסיף
מעט פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח 🧂
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
להוסיף
1 ביצה
לסגור את השקית
ולשקשק ולערבב היטב
את השניצל עם התבלינים
לשים על נייר אפייה
או צלחת
כשתי כוסות פירורי לחם
מעט פלפל שחור
שליש כפית מלח
להוסיף
את פירורי הביסלי
להוסיף
כשלוש ארבע
כפות זרעי שומשום
ולערבב
לקחת שניצל
ולטבול היטב בפירורי
הלחם להדק היטב משני
הצדדים
לחמם מחבת
לשים שמן קנולה
כשתי מלימטר גובה
על חום בינוני
לשים את השניצל במחבת
ולטגן כדקה וחצי מכל צד
עד הזהבה
להוציא לצלחת עם נייר מגבת
עוף ותפוחי אדמה מנה סוגרת פינה
_______________________________
לשים בתבנית אפיה שמיועדת גם להגשה
3 בצלים גדולים קצוצים לחצי לרצועות כחצי ס"מ ולקצר
אותם
4-5 תפוחי אדמה
חתוכים לחצי ולפרוסות בעובי כחצי ס"מ
1.5 כפות סילאן טבעי או דבש
מעט פלפל שחור
מעט פפריקה חריפה
רבע כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
3/4 כוס מי ברז מדוד בכוס חד פעמית
לערבב את כל תפוחי האדמה הבצל והתבלינים ביחד
לעוף
4 כרעיים או 8 שוקיים
אפשר גם עוף שלם תלוי כמות האורחים שלכם
לפזר עליהם
1 כף סילאן או דבש
מעט פלפל שחור
מעט פפריקה חריפה
מעט כורכום
חצי כפית שטוחה פפריקה חריפה
1 כף שמן זית
מעט מלח
למרוח היטב את התבלינים על הכרעיים משני בצדדים
או על העוף השלם
לשים את העוף על תפוחי האדמה
אפשר לפזר גם מסביב את לעופות
את תפוחי האדמה והבצל
לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות
אפייה
כרעיים- כארבעים חמישים דקות
שוקיים - כארבעים דקות
עוף שלם כשעה שעה ורבע
אם העוף השחים יפה אבל צריך עוד זמן אפיה
אז להוריד טמפרטורה ל-180 מעלות
או כשהעוף שחום יפה ניתן לכסות מעל עם נייר כסף שלא ישרף
מנות אחרונות
🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰
🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪
שטרודל תפוחים מהיר פרווה
החומרים להכנת שטרודל אחד
למלית לשטרודל אחד
1 תפוח חתוך לקוביות קטנות
לשים בקערה ולהוסיף
1.5 כפות סוכר לבן
חופן צימוקים
1.5 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חופן אגוזי מלך קצוצים
מעט מיץ לימון 🍋
מעט קינמון
לערבב הכל לטעום טעים
לקחת רצועת בצק עלים בערך
40 x35 ס"מ
לסמן ל-3 חלקים לא לחתוך
עכשיו לחתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ" משתי צידי הבצק באמצע לשים את מלית התפוחים
לקלוע רצועות אחת על השנייה
להבריש בביצה טרופה מעורבבת עם כף
אחת מי ברז
לפזר מעל שבבי שקדים או מעט סוכר וקינמון
לאפות בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות
כ-25 דקות
ניתן לאחר האפיה גם לפזר מעט אבקת סוכר
עוגת דבש מהירה פרווה
מתכון-
החומרים ל-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק.-
(המדידה בגרמים או בכוס
חד פעמית מפלסטיק לשתייה קרה).
כוס פלסטיק שווה לשלושת רבעי כוס מדידה
אוניברסאלית
לשים בקערה-
1.5 כוסות שמן קנולה.225 גרם
1.1/4 כוסות סוכר. 180 גרם
1.5 כוסות דבש.360 גרם
2 כפות גדושות ממרח תמרים.
6 ביצים שלמות.
2 כפיות קינמון.
2 כפיות אבקת קפה נמס.
1 כפית סוכר וניל.
3 כפיות אבקת סודה לשתייה.
2.5 כפיות אבקת אפייה-למי שרוצה
את העוגה קצת יותר אוורירית.
4.5 כוסות קמח לבן מנופה 450 גרם
2 כוסות תה חזק וחם. 300 גרם
אופן ההכנה;
לשים בקערה-
שמן,סוכר,דבש,ממרח תמרים,ביצים שלמות,
אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה,קינמון, וניל ,
אבקת נס-קפה.-ולערבב בכף עץ או מטרפה. להוסיף את הקמח. ולערבב.
ולבסוף להוסיף את 2 כוסות התה החם ולערבב להומוגניות.
לשמן את 3 תבניות האינגליש.
לחלק את העיסה ל-3 התבניות.
לפזר מעל קצת אגוזי מלך קצוצים.
לאפות בתנור שחומם מראש
לחום בינוני נמוך 160 מעלות,
ולאפות כ-35 דקות.
לאחר שהעוגות יתקררו
עטוף את העוגות היטב עם ניילון נצמד.
להשאיר בחוץ -העוגה טעימה גם
כמה ימים אחרי ההכנה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה