את העוגה מכינים במחבת בגז
או אופים בתנור
החומרים מדודים בגרמים
או בכוסות חד פעמיות לשתייה קרה
כל כוס שוטה לשלושת רבעי כוס מדידה
בינלאומית
לחתוך
5 תפוחים בינוניים
לחתוך לחצי ולפלחים עם הקליפה
להוציא גרענים
לחמם מחבת בקוטר 24 סנטימטר
לשים 50 גרם חמאה או לפרווה מרגרינה
להוסיף
3/4 כוס סוכר חום כהה או בהיר
כארבע כפות למי שאין שיקרמל סוכר לבן
ויוסיף את החמאה ושאר המצרכים
רבע כפית קימנון
לערבב על חום נמוך
להוסיף את התפוחים
1 כף סירופ מייפל או דבש
1 כפית תמצית וניל
ולבשל אותם עד שהתפוחים יותר רכים
אבל שומרים על הצורה שלהם
להוציא לצלחת ולקרר
אם אופים במחבת אז לנקות
אותה
אם אופים בתבנית אפיה אז
להוציא את התפוחים ולשים
בתבנית אפיה אם תחתית קבוע או
בתבנית פיירקס
אם מכינים בגז אז מרפדים את המחבת
עם נייר כסף ועליו נייר אפייה גם בשוליים
לסדר את התפוחים במחבת
בצורת פרח
ולשפוך עליהם את הקרמל החום
החומרים לעוגה
1 כוס שמן קנולה 150 גרם
1 כוס סוכר לבן 160 גרם
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קוקוס 60 גרם
רבע כפית מלח
3 ביצים לארג'
1 גביע יוגורט 200 גרם או דמנת חמוצה
או
לפרווה מעדן סויה וניל
או שמנת צמחית מוקצפת 170 גרם
2.5 קמח לבן מנופה- 250 גרם
1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
מעט גרידת לימון
אפשר כף ברנדי או ליקר קירסאו או ויסקי
לא חייבים
אופן ההכנה
לשים בקערה
את הקוקוס , סוכר, שמן, וניל,והיוגורט
מלח, 1 כף ברנדי, גרידת לימון קטן
לערבב ולהוסיף
אבקת אפיה , ביצים,לערבב
להוסיף את הקמח
ולערבב לעיסה חלקה
לשים את העוגה על התפוחים
וליישר
לכסות את המחבת עם מכסה או צלחת
על אש בינונית לבשל כדקה
להוריד את החום לקטן
לבשל כשעה
עד שלמעלה העוגה יציבה
להוריד את המכסה
לשים מעל העוגה נייר אפיה
ועליו נייר כסף
להפוך לצלחת
להוציא את נייר האפיה שעל התפוחים
ולהחליר בחזרה למחבת עם הניירות
לכסות עם הניירות
ולבשל על חום נמוך כעשר דקות
מי שרוצה לאפות בתנור
לחמם תנור על חום של 160 מעלות
כ- 45 דקות או לפי הצורך
לקרר כחמש דקות
לאחר מכן להפוך לצלחת הגשה
ולפזר מעל העוגה
מעט אבקת סוכר
The cake is prepared in a gas pan
or baked in the oven
The ingredients are measured in grams
or in disposable cups for cold drinks
Each cup of shot is three-quarters of a measuring cup
International
Cut
5 medium apples
Cut in half and into slices with the peel
Remove the seeds
Heat a 24 cm diameter pan
Put 50 grams of butter or margarine for a coat
Add
3/4 cup of dark or light brown sugar
About four tablespoons for those who do not have white sugar caramel
And add the butter and the rest of the ingredients
A quarter teaspoon of cumin
Stir over low heat
Add the apples
1 tablespoon of maple syrup or honey
1 teaspoon of vanilla extract
And cook them until the apples are softer
But keep their shape
Remove to a plate and cool
If baking in a pan then clean
it
If baking in a baking pan then
Remove the apples and put
In a baking pan if it has a fixed bottom or
In a Pyrex pan
If cooking on gas, then line the pan
with foil and baking paper on the edges
Arrange the apples in the pan
in the shape of a flower
and pour the brown caramel over them
Ingredients for the cake
1 cup canola oil 150 grams
1 cup white sugar 160 grams
1 teaspoon vanilla extract
1 cup coconut 60 grams
A quarter teaspoon salt
3 large eggs
1 cup yogurt 200 grams or sour cream
or
For the fur, vanilla soy delicacy
or 170 grams of whipped vegetable cream
2.5 sifted white flour - 250 grams
1 bag of baking powder 10 grams
A little lemon zest
A tablespoon of brandy or liqueur, custard or whiskey is possible
Not required
How to prepare
Put in a bowl
the coconut, sugar, oil, vanilla, and yogurt
salt, 1 tablespoon of brandy, zest of a small lemon
Mix and add
baking powder, eggs, mix
Add the flour
and mix to a smooth dough
Place the cake on the apples
and level
Cover the pan with a lid or plate
Cook over medium heat for about a minute
Reduce heat to low
Cook for about an hour
Until the top of the cake is firm
Remove the lid
Place baking paper on top of the cake
And cover with foil
Turn onto a plate
Remove the baking paper from the apples
And return to the pan with the foil
Cover with the foil
And cook over low heat for about ten minutes
For those who want to bake in the oven
Preheat oven to 160 degrees
About 45 minutes or as needed
Cool for about five minutes
Then turn onto a serving plate
And sprinkle over the cake
A little powdered sugar
תגובות
הוסף רשומת תגובה