עוף ופירות יבשים טנזיה

 







לחמם סיר רחב

לשים כרעיים  שוקיים ,כנפיים

לפי כמות הסועדים שאתם רוצים

להזהיב אותם משני הצדדים כארבע דקות

מכל צד

להוציא לצלחת 

לחתוך 4 בצלים גדולים לקוביות גסות

לטגן בערך כשבע דקות עד שהבצל זהוב

להוסיף

1.5 כפיות דבש או סילאן סירופ תמרים

ולערבב

להוסיף

כשתי כוסות פירות יבשים

אפשר משמשים, שזיפים צימוקים חמוציות,

מה שאוהבים

להוסיף

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

ולערבב

להוסיף את העוף מעל הפירות

להוסיף מים רותחים עד גובה העוף

להרתיח

ולהנמיך את האש לבשל כחצי שעה עם מכסה

לאחר מכן להוציא את המכסה

ולבשל על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך

והכי כדאי ויוצא יפה 

לשים את הסיר בתנור

ללא מכסה

על 180 מעלות בערך 20 דקות עד הזהבה


Heat a large pot

Put in the drumsticks, wings

According to the number of diners you want

Grease them on both sides for about four minutes on each side

Remove to a plate

Cut 4 large onions into coarse cubes

Fry for about seven minutes until the onions are golden

Add

1.5 teaspoons of honey or date syrup

And mix

Add

About two cups of dried fruit

You can use apricots, prunes, raisins, cranberries,

Whatever you like

Add

1 teaspoon of salt

A little black pepper


1/2 teaspoon sweet paprika


A little hot paprika


And mix


Add the chicken on top of the fruit


Add boiling water to the height of the chicken


Boil


And lower the heat to cook for about half an hour with a lid


Then remove the lid


And cook over low heat until the sauce thickens


And best of all and comes out nice


Put the pot in the oven


Without a lid


At 180 degrees for about 20 minutes until golden


תגובות