ירקות בתנור עם רוטב

 







כ- 700 גרם עד 1 קילו

תפוחי אדמה קטנים מבושלים וקרים

לא מקולפים לחתוך לחצי סירה

3 קישואים גדולים חתוכים למקלות עבות

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

חצי קילו פרחי ברוקולי

2 כוסות עגבניות שרי


לסדר את הירקות בקבוצות

על תבנית אפיה גדולה 

אפשר בתבנית פיירקס להגשה


לרוטב

לשים בקערה

1 כף דבש או סילאן

2 כפות חרדל גרגירים

להוסיף

2 כפות שמן זית

מעט פלפל שחור

1 כפית שטוחה מלח

ולערבב

להוסיף

1 כוס מי ברז מדוד בכוס חד פעמית

150 גרם

ולערבב


על פרחי הברוקולי לפזר

כשלוש כפות מרוטב החרדל

מעט פלפל שחור 

מעט מלח

1 כף שמן זית

לערבב ולשים בתבנית


לפזר על הירקות בתבנית

מעט מלח 

מעט פלפל שחור

ואת רוטב החרדל


לאפות בתנור חם 

200- 230 מעלות

כ- 45-60  דקות




About 700 grams to 1 kilo

Small potatoes, cooked and cold

Unpeeled, cut into half-boat-shaped pieces

3 large zucchini, cut into thick sticks

2 red peppers, cut into strips

Half a kilo of broccoli florets

2 cups cherry tomatoes


Arrange the vegetables in groups

on a large baking sheet

or in a Pyrex serving dish


For the sauce

Put in a bowl

1 tablespoon honey or 

Date syrup

2 tablespoons grainy mustard

Add

2 tablespoons olive oil

A pinch of black pepper

1 teaspoon salt

And mix


Add

1 cup of tap water measured in a 150g disposable cup

and mix

Spread about three tablespoons of mustard sauce on the broccoli florets, a little black pepper, a little salt, 1 tablespoon of olive oil, mix and place in a baking dish.


Sprinkle the vegetables in the pan with a little 

salt, a little black pepper, and the mustard sauce

Bake in a hot oven


200-230 degrees


about 45-60 minutes


תגובות