מתכון-הכל מדוד בכוס פלסטיק,חד פעמית לשתייה קרה.
לקחת לשים בקערה קטנה כשליש כפית חוטי זעפרן,-לשפוך עליהם כוס מים רותחים לכ-10 דקות לערך.
לחמם סיר לשים 2 כפות שמן קנולה,
להוסיף 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות לטגן כ-5 דקות עד הזהבה קלה -להוסיף
5 כוסות אורז בסמטי -אפשר גם פרסי.
לערבב כשתי דקות.
לאחר מכן להוסיף כ- 1.5 כוסות גזר גמדי ולערבב.
להוסיף-
1 כוס חמוציות. לערבב.
להוסיף את הזעפרן עם הנוזלים, אפשר לא להוסיף
את חוטי הזעפרן אלה רק את מי הזעפרן
ולהוסיף עוד 6 כוסות מי ברז. (סה"כ 7 כוסות מים).
להוסיף כ-2 כפיות מלח או לפי הטעם.
להביא לידי רתיחה, כאשר רוב הנוזלים התאדו להנמיך לאש נמוכה,
לכסות את הסיר עם מכסה,
ולבשל כ-17-20 דקות.
להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעל-
כחצי כוס צימוקים,
כחצי כוס שקדים פרוסים קלויים.
וכרבע כוס פטרוזיליה קצוצה
ולהגיש.
למי שאין זעפרן שיוסיף כ-1/2 כפית כורכום במקום הזעפרן
Recipe - everything is measured in a plastic cup, disposable for cold drinks.
Take and put in a small bowl about a third of a teaspoon of saffron threads, - pour a cup of boiling water over them for about 10 minutes.
Heat a pot, put 2 tablespoons of canola oil,
add 1 large onion cut into small cubes, fry for about 5 minutes until lightly golden - add
5 cups of basmati rice - Persian rice can also be used.
Mix for about two minutes.
Then add about 1.5 cups of dwarf carrots and mix.
Add - 1 cup of cranberries. Mix.
Add the saffron with the liquids, you can not add
the saffron threads, just the saffron water
and add another 6 cups of tap water. (Total 7 cups of water).
Add about 2 teaspoons of salt or to taste.
Bring to a boil, when most of the liquid has evaporated, reduce to low heat,
cover the pot with a lid,
and cook for about 17-20 minutes.
Transfer to a serving plate and sprinkle over
about half a cup of raisins,
about half a cup of toasted sliced almonds.
and about a quarter cup of chopped parsley
and serve.
For those who don't have saffron, add about 1/2 teaspoon of turmeric instead of the saffron.
תגובות
הוסף רשומת תגובה