מתכון-
לשים בקערה
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות.
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.
כ-1/2 ק"ג בשר טחון או עוף או הודו.
2 כפות שמן זית
1/4 כפית כמון,
שן שום כתושה.
1/2 כפית תבלין גריל עוף
1 כפית פפריקה מתוקה.
קורט פלפל שחור.
1/4 כפית כורכום
קורט קינמון-לא חייבים.
3/4 כפית-או לפי הטעם.
כ-1/3 כוס פירורי לחם, או לפי הצורך
לערבב לעיסה אחידה שניתן ליצור ממנה קבבים יציבים.
לחמם מחבת פסים לרסס בספרי שמן,
להרטיב את הידיים במים לקחת חופן מהעיסה בגודל של שזיף גדול.
ליצור קבב מאורכים וליצור צורה קצת של ירח.
להניח את הקבב על המחבת פסים החמה , ולצרוב אותם משני הצדדים
רק חצי בישול שהקבב מבפנים לא יהיה מבושל- הוא ימשיך בישול עם הבצק בתנור.
לקרר אותו.
להניח על משטח העבודה בצק עלי מרודד, לחתוך אותו למלבנים או ריבועים של -10 X 8 ס"מ בערך-טיפה יותר מהקבב בגודל הקבב.
להניח את הריבועים על נייר אפייה בתבנית.
למרוח אות הריבועים עם ביצה טרופה.
להניח כל קבב במרכז כל בצק.
לחתוך מהבצק רצועות דקות ברוחב של כחצי ס"מ.
להניח את הרצועות על הבצק והקבב באלכסון מקצה לקצה.
כך כמו שתי וערב, תחילה מצד אחז ואחר כך לכיוון השני.
כמו רשת.
להדק היטב את הבצק לבסיס-שלא יפתח באפיה.
למרוח בביצה טרופה אתת הרשת לפזר שומשום .להניח במקרר כרבע שעה.
לחמם תנור לחום גבוה ב-180 מעלות ולאפות כ-20 דקות עד הזהבה.
Recipe-
Put in a bowl
1 large onion cut into small cubes.
1/2 cup chopped parsley.
About 1/2 kg of ground meat or chicken or turkey.
2 tablespoons olive oil
1/4 teaspoon cumin,
Crushed garlic clove.
1/2 teaspoon chicken grill seasoning
1 teaspoon sweet paprika.
Pinch of black pepper.
1/4 teaspoon turmeric
Pinch of cinnamon - not required.
3/4 teaspoon - or to taste.
About 1/3 cup bread crumbs, or as needed
Mix into a uniform dough from which you can create stable kebabs.
Heat a griddle pan, spray with oil,
Wet your hands with water and take a handful of the dough the size of a large plum.
Make elongated kebabs and create a bit of a moon shape.
Place the kebabs on the hot griddle pan, and sear them on both sides
Only cook halfway so that the kebab is not cooked on the inside - it will continue cooking with the dough in the oven.
Cool it.
Place rolled out puff pastry on the work surface, cut it into rectangles or squares of about 10 X 8 cm - a little larger than the size of the kebab.
Place the squares on baking paper
In a pan.
Brush the squares with beaten egg.
Place each kebab in the center of each dough.
Cut thin strips of dough about half a centimeter wide.
Place the strips on the dough and the kebab diagonally from end to end.
Like a two-and-a-half, first from one side of the handle and then towards the other.
Like a grid.
Tighten the dough well to the base - so that it does not open during baking.
Brush with beaten egg and sprinkle with sesame seeds. Place in the refrigerator for about fifteen minutes.
Preheat oven to high heat at 180 degrees and bake for about 20 minutes until golden.
.
תגובות
הוסף רשומת תגובה