מתכון-
בקערה 500 גרם אורז לשים בסיר עם מי ברז שיכסו את האורז ולהניח בצד להשריה של חצי שעה.-לאחר חצי שעה לסנן את האורז.
לבישול העוף-
לקחת סיר -לשים בפנים כ-3 כפות שמן קנולה.
לטגן כ- 4 כרעיים מחולקים לשניים -(מתקבלות 8 חתיכות).
לטגן משני הצדדים לצבע זהוב כ-4 דקות.
למלא את סיר העוף בחצי גובה מהסיר במי ברז להוסיף-
כ-1.5 כפיות תבלין בהרט,
כ-1 כפית כורכום.
1 כפית מלח.
קורט פלפל שחור, להרתיח ולהנמיך לאש בינונית.
ולבשל כ-חצי שעה עד שהעוף רך.-לאחר מכן להוציא את העוף מהסיר לתוך קערה ולהשאיר את מי הבישול של העוף -שנוסיף אותם יותר מאוחר לבישול
המקלובה.
לירקות למקלובה-
4 גזרים בינוניים לחתוך לחצי ומהם לחתוך מקלות עובי 1 ס"מ ואורך כ- 3 ס"מ בערך.
4 בצלים גדולים לחתוך לפרוסות של-חצי ס"מ.
3 תפוחי-אדמה בינוניים לחתוך לחצי ולפרוסות של כ-1/2 ס"מ.
1 חציל בינוני לחתוך לחצי ולפרוסות של כ-1/2 ס"מ.
את כל הירקות לשים בתבנית גדולה.
להוסיף 1 כפית מלח או לפי הטעם.
קורט פלפל שחור.
כ-2 כפות שמן זית.
לערבב הכל בעזרת הידיים שהכל יצופה בשמן.
לאפות בתנור בחום גבוה ב-180 מעלות כחצי שעה לערך.
להפוך כפעמיים בזמן האפייה לאפות לירקות זהובים.
איך להרכיב את התבשיל בסיר-
לחתוך כ-3 עגבניות בינוניות לפרוסות עגולות בעובי של 1/2 ס"מ.-(שיהיו הבסיס לתבשיל בתוך הסיר).
להכין סיר למקלובה בערך של 4 ליטר כמו בסרטון.
לקחת נייר אפייה ולקמט אותו בידיים, ולשים בתוך הסיר שיכסה אותו גם בסיס וגם בשוליים.-כך התבשיל לא ידבק לסיר כאשר הופכים אותו.
לשים על הנייר בבסיס כ-1 כף שמן זית.
לסדר יפה בתחתית את העגבניות הפרוסות.(לשים קצת בין העגבניות מהירקות שאפינו).
לשפוך על העגבניות חצי מכמות האורז ולפזר אחיד ולהדק בעזרת הידיים.
על האורז לשים כחצי מהירקות האפויים. על כל שטח האורז.
על הירקות לסדר בשכבה אחידה את העוף המבושל.
להדק הכל בידיים,
ולפזר על העוף כחצי כמות מהאורז שנשאר.
לפזר מעל האורז את הירקות המבושלים.-ולהדק.
ולבסוף לפזר את שאר האורז שנשאר על הירקות ולהדק הכל היטב.
לשפוך מעל הכל ממי הבישול של העוף והתבלינים -שהמים יכסו את גובה האורז
1/2 ס"מ או קצת יותר מעל האורז לפזר מעל כ-1 כפית מלח.-או לפי הטעם.
לשים את הסיר על הגז ולהביא את התבשיל לרתיחה עם סיר מכוסה.
להנמיך את הסיר ולבשל כשעה עד אשר האורז מבושל.
לאחר כחצי שעה. ליצור בעזרת ידית כף עץ חורים, עד למטה להחדיר את ידית העץ בתוך האורז ככה יוצרים ארובות שיעלו אדים ללמעלה וכך גם האורז העליון יתבשל.
לכסות ולבשל כ- שעה ואפילו יותר-לפי הצורך.
לאחר מכן להכין צלחת הגשה גדולה או תבנית ולהפוך את המקלובה על הצלחת ולהגיש חמה ולהנות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה