תפוחי אדמה קריספיים

 





מתכון- לקלף תפוחי אדמה ולחתוך לפרוסות דקות מאוד

של 3 מ"מ בקערה אחת לשים ביצה, 1 כף אחת מים, 1/4 כפית מלח, קורט פלפל שחור, קורט פפריקה חריפה. 1/4 כפית פפריקה מתוקה אפשר קצת אבקת שום. לקשקש הכל,

בצלחת אחת לשים קצת קמח לבן, ובצלחת שלישית לשים פירורי לחם

בטעם ביסלי גריל, למי שאין שיקח

שקית חטיף ביסלי וישבור אותה דק ויוסיף

לפירורי לחם רגילים לטבול את תפוחי אדמה

בביצה לאחר מכן בקמח, שוב לטבול בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם היטב שיצפו

את כל תפוחי האדמה.


לחמם מחבת לשים כ-3 מ"מ שמן

להניח את תפוחי האדמה בשמן

בהתחלה חצי דקה על אש גבוה ואחר כך על אש בינונית כדי שהציפוי לא יזהיב לפני שתפוחי

אדמה מתרככים מבפנים, כך לטגן משני הצדדים עד שהכל

זהוב ותפוחי האדמה רכים


Recipe - Peel potatoes 

and cut into very thin slices

 of 3 mm. In a bowl, 

put an egg,

 1 tablespoon of water, 

1/4 teaspoon of salt, 

a pinch of black pepper, 

a pinch of hot paprika. 

1/4 teaspoon of

 sweet paprika. 

You can add a little 

garlic powder. Whisk

 everything together.



n one plate, put some white

 flour,

and in a third plate, put breadcrumbs 

in the flavor of Bisley Grill. 

For those who don't have one,

 take a bag of Bisley snacks

 and break it finely and

 add regular breadcrumbs.

Dip the potatoes 


in the egg, then in the 

flour, dip them again in the egg,

and then in the breadcrumbs, making sure 

to coat


all the potatoes.


1/4 teaspoon of salt, 

a pinch of black pepper, 

a pinch of hot paprika. 

1/4 teaspoon of

 sweet paprika. 

You can add a little 

garlic powder. Whisk

 everything together.


Heat a frying pan,

 add about 3 mm of oil,

 place the potatoes in the oil, 

first for half a minute 

on high heat and then 

on medium heat so

 that the coating does

 not brown before 

the potatoes soften 

on the inside. Fry 

on both sides until 

everything is golden

 and the potatoes 

are soft.

תגובות