מתכון- לקלף תפוחי אדמה ולחתוך לפרוסות דקות מאוד
של 3 מ"מ
בקערה אחת לשים ביצה, 1 כף אחת מים,
1/4 כפית מלח,
קורט פלפל שחור,
קורט פפריקה חריפה.
1/4 כפית פפריקה מתוקה
אפשר קצת אבקת שום.
לקשקש הכל,
בצלחת אחת לשים קצת קמח לבן, ובצלחת שלישית לשים פירורי לחם
בטעם ביסלי גריל, למי שאין שיקח
שקית חטיף ביסלי וישבור אותה דק ויוסיף
לפירורי לחם רגילים לטבול את תפוחי אדמה
בביצה לאחר מכן בקמח, שוב לטבול בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם היטב שיצפו
את כל תפוחי האדמה.
לחמם מחבת לשים כ-3 מ"מ שמן
להניח את תפוחי האדמה בשמן
בהתחלה חצי דקה על אש גבוה ואחר כך על אש בינונית כדי שהציפוי לא יזהיב לפני שתפוחי
אדמה מתרככים מבפנים, כך לטגן משני הצדדים עד שהכל
זהוב ותפוחי האדמה רכים
Recipe - Peel potatoes
and cut into very thin slices
of 3 mm. In a bowl,
put an egg,
1 tablespoon of water,
1/4 teaspoon of salt,
a pinch of black pepper,
a pinch of hot paprika.
1/4 teaspoon of
sweet paprika.
You can add a little
garlic powder. Whisk
everything together.
n one plate, put some white
flour,
and in a third plate, put breadcrumbs
in the flavor of Bisley Grill.
For those who don't have one,
take a bag of Bisley snacks
and break it finely and
add regular breadcrumbs.
Dip the potatoes
in the egg, then in the
flour, dip them again in the egg,
and then in the breadcrumbs, making sure
to coat
all the potatoes.
1/4 teaspoon of salt,
a pinch of black pepper,
a pinch of hot paprika.
1/4 teaspoon of
sweet paprika.
You can add a little
garlic powder. Whisk
everything together.
Heat a frying pan,
add about 3 mm of oil,
place the potatoes in the oil,
first for half a minute
on high heat and then
on medium heat so
that the coating does
not brown before
the potatoes soften
on the inside. Fry
on both sides until
everything is golden
and the potatoes
are soft.
תגובות
הוסף רשומת תגובה