צ'וקור עם מלית בשר

 






לשים במחבת

2 כפות שמן קנולה או זית

לשים 

1 בצל גדול חתוך לקוביות

לטגן כ- 5 דקות עד הזהבה

להוסיף

1/8  כפית מעט קינמון לא חייב

מעט פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית כמון

לערבב כרבע דקה


להוסיף

500 גרם בשר טחון 

או עוף או בקר או הודו

להוסיף 

כחצי כפית מלח

לערבב  כשתי דקות עד שהבשר

מלבין

להוסיף

1 כוס פטרוזיליה קצוצה לערבב

ולקרר


לקחת בצק עלים או בצק פילו

אפשר להכין מבצק פילו

לחתוך למלבנים בגודל

של 20× 25-30 סנטימטר

לשים בקצה הבצק לכל אורכו

כ- 2 כפות מלית בשר

לגלגל לרולדה צמודה


למתוח את הבצק

 ולגלגל לשבלול

לשים בתבנית אפיה עם נייר אפייה

למרוח כל מאפה עם ביצה טרופה שערבבנו

עם כפית מי ברז

לפזר מעט שומשום

לאפות בתנור חם 180 מעלות

 כ- 25- 30  דקות 


Put in a pan

2 tablespoons of canola or olive oil

Put 

1 large onion, diced

Fry for about 5 minutes until golden

Add

1/8 teaspoon cinnamon (optional)

A pinch of black pepper

1 teaspoon sweet paprika

A quarter teaspoon cumin

Stir for about a quarter of a minute


Add


500 grams of minced meat


or chicken or beef or turkey


Add 


about half a teaspoon of salt


Stir for about two minutes until the meat


whitens


Add


1 cup of chopped parsley Stir


and cool


Take puff pastry or filo dough

You can make filo dough

Cut into rectangles measuring

20×25-30 centimeters

Place about 2 tablespoons of meat filling at the edge of the dough along its entire length

Roll into a tight roll

Stretch the dough and roll into a snail

Place in a baking pan with baking paper

Brush each pastry with a beaten egg that we mixed

With a teaspoon of tap water

Sprinkle a little sesame seeds

Bake in a hot oven at 180 degrees

About 25-30 minutes


תגובות