לשים במחבת
2 כפות שמן קנולה או זית
לשים
1 בצל גדול חתוך לקוביות
לטגן כ- 5 דקות עד הזהבה
להוסיף
1/8 כפית מעט קינמון לא חייב
מעט פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כמון
לערבב כרבע דקה
להוסיף
500 גרם בשר טחון
או עוף או בקר או הודו
להוסיף
כחצי כפית מלח
לערבב כשתי דקות עד שהבשר
מלבין
להוסיף
1 כוס פטרוזיליה קצוצה לערבב
ולקרר
לקחת בצק עלים או בצק פילו
אפשר להכין מבצק פילו
לחתוך למלבנים בגודל
של 20× 25-30 סנטימטר
לשים בקצה הבצק לכל אורכו
כ- 2 כפות מלית בשר
לגלגל לרולדה צמודה
למתוח את הבצק
ולגלגל לשבלול
לשים בתבנית אפיה עם נייר אפייה
למרוח כל מאפה עם ביצה טרופה שערבבנו
עם כפית מי ברז
לפזר מעט שומשום
לאפות בתנור חם 180 מעלות
כ- 25- 30 דקות
Put in a pan
2 tablespoons of canola or olive oil
Put
1 large onion, diced
Fry for about 5 minutes until golden
Add
1/8 teaspoon cinnamon (optional)
A pinch of black pepper
1 teaspoon sweet paprika
A quarter teaspoon cumin
Stir for about a quarter of a minute
Add
500 grams of minced meat
or chicken or beef or turkey
Add
about half a teaspoon of salt
Stir for about two minutes until the meat
whitens
Add
1 cup of chopped parsley Stir
and cool
Take puff pastry or filo dough
You can make filo dough
Cut into rectangles measuring
20×25-30 centimeters
Place about 2 tablespoons of meat filling at the edge of the dough along its entire length
Roll into a tight roll
Stretch the dough and roll into a snail
Place in a baking pan with baking paper
Brush each pastry with a beaten egg that we mixed
With a teaspoon of tap water
Sprinkle a little sesame seeds
Bake in a hot oven at 180 degrees
About 25-30 minutes
תגובות
הוסף רשומת תגובה