פיצה דטרויט עבה וטעימה

 






2 פיצות גדולות עבות

או 4 פיצות עבות בתבנית אינגליש קייק


לבצק

לשים במיקסר

1 קילו קמח לבן מנופה

לשים בצד  אחד של הקמח

1 כף סוכר לבן

לשים על  הסוכר

2 כפיות מלח

לשים בצד השני 

של הקמח 2 כפות שמרים יבשים

להוסיף בצד הסוכר

8 כפות שמן זית

מוסיפים מים חמימים 

בהדרגה לפי הצורך

 עד שמתקבל בצק רך

 ונעים טיפה דביק הוספתי כ-500 גרם מים חמימים

אז להוסיף לפי הצורך


לערבב את הבצק 

כשבע דקות על מהירות בינונית

לאחר כשבע דקות ערבוב

לפזר על הבצק קמח

לכסות עם ניילון נצמד

ולהתפיח את הבצק

עד שהוא מכפיל את נפחו

כמה זמן שנדרש


לאחר שהבצק הכפיל את נפחו

להפעיל מעט את המיקסר

ולהוריד את האויר מהבצק

לפזר שוב מעט קמח

על הבצק לכסות עם ניילון נצמד ולהתפיח את הבצק

עד שהוא מכפיל את נפחו

לשים את הבצק שתפח

על שולחן עבודה עם מעט קמח לבן

לחלק את הבצק ל-4 או ל- 2 


אני לוקחת 2 חלקי בצק

מחברת אותם מרדדת

את הבצק לגודל של

תבנית 40× 35 ס" מ


לשמן את התבנית

עם 2 כפות שמן זית

גם בבסיס וגם בדופן

לשים את הבצק בתבנית

ולשטח


לרוטב העגבניות

לשים בקערה

1 קופסה עגבניות חתוכות דק

1 כפית שטוחה מלח

מעט פלפל שחור

חצי כפית תבלין אורגנו או טימין

2 כפות שמן זית

לערבב


לפיצה אחת צריך כ- 150- 200 גבינה מגורדת

לשים בשוליים גבינה

מוצרלה או גאוודה מגורדת

לזלף על כל הפיצה ככף וחצי שמן זית

ל פזר על כל הבצק את שאר הגבינה

המגורדת


לשים על הגבינה חצי מכמות 

רוטב העגבניות

2 שורות של רוטב לכל האורך


לשים לאורך הגבינה

נקניק סלמי טבעוני


לפזר על הפיצה כשתי 

כפות טבעות זיתים


לפזר מעט מעט אורגנו

להשאיר בחוץ שהבצק יתפח

לאפות בתנור חם 190 מעלות

כ- 25- 30 דקות

2 large thick pizzas


or 4 thick pizzas in an English cake pan


For the dough


Put in a mixer


1 kilo of sifted white flour


Put on one side of the flour


1 tablespoon of white sugar


Put on the sugar


2 teaspoons of salt


Put on the other side


of the flour 2 tablespoons of dry yeast


Add on the sugar


8 tablespoons of olive oil


Add warm water


Gradually as needed


Until you get a soft dough


And a nice, slightly sticky dough I added about 500 grams of warm water


Then add as needed


Mix the dough 


About seven minutes on medium speed


After about seven minutes of mixing


Sprinkle flour on the dough


Cover with plastic wrap


And let the dough rise


Until it doubles in size


As long as it takes


After the dough has doubled in size


Turn the mixer on a little


And knock the air out of the dough


Sprinkle a little flour again


Cover the dough with plastic wrap and let the dough rise


Until it doubles in size


Place the risen dough


On a work surface with a little white flour


Divide the dough into 4 or 2


I take 2 pieces of dough

join them

roll out the dough to the size of a 40 ×35 cm pan


Grease the pan

with 2 tablespoons of olive oil

both the base and the sides

place the dough in the pan

and flatten


Grease the pan

with 2 tablespoons of olive oil

both the base and the sides

place the dough in the pan

and flatten


Grease the pan

with 2 tablespoons of olive oil

both the base and the sides

place the dough in the pan

and flatten


For one pizza you need about 150 -200g of grated cheese

Place grated mozzarella or Gouda cheese around the edges

Drizzle about a tablespoon and a half of olive oil over the entire pizza

Sprinkle the rest of the grated cheese over the entire dough


Put half of the 

tomato sauce on the cheese

2 rows of sauce along the length


Put along the cheese


Vegan Salami Sausage


Sprinkle about 2 

tablespoons of olive rings on the pizza.


Sprinkle a little oregano

Leave outside for the dough to rise

Bake in a hot oven at 190 degrees

About 25-30 minutes

תגובות