למלית בשר
לחמם מחבת ולשים
2 כפות שמן קנולה או זית או אגוזים
להוסיף
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
לטגן עד הזהבה כחמש דקות
להוסיף
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה כורכום
לטגן ביחד עם התבלינים כרבע דקה
להוסיף
500 גרם בשר טחון או עוף או בקר
לערבב ולפורר את הבשר
כשתי דקות
להוסיף
כחצי כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
לערבב
ולהוסיף חצי כוס
פיטרוזיליה קצוצה לערבב
והמלית מוכנה לקרר אותה מעט
אופן הכנת המצות
לקחת כ- 15 מצות
להרטיב היטב מתחת מי ברז
להניח בתוך מגבת נקייה ולכסות אותם
בערך כחצי שעה
עד שהמצות גמישות וניתן לגלגל אותם
אם המצות עדיין לא גמישות להרטיב אותם שוב
ולכסות במגבת ולהמתין עד שהם גמישות
אופן ההכנה
להניח מצה על נייר אפיה
לשים לכל האורך שלהם כשתים שלוש כפות
מלית בשר
לגלגל את המצה לרולדה מהודקת
כך להכין את כל המצות
לטבילת המצות
לשבור לצלחת ביצה.
להוסיף
כרבע כפית מלח
מעט פלפל שחור
רבע כפית פפריקה מתוקה
כשתי כפות מי ברז
לערבב
אופן הטיגון
לחמם מחבת
לשים שמן קנולה או אגוזים לחמם אותו
לחום בינוני
לגלגל את המצה בביצה ולשים בשמן
כשפתח המצה כלפי מטה
לטגן את הגלילות מכל הצדדים
למצה זהובה וקריספית
For the meat filling
Heat a frying pan and add
2 tablespoons of canola or olive oil or nuts
Add
2 onions, cut into small cubes
Fry until golden brown, about five minutes
Add
1 teaspoon of sweet paprika
1 teaspoon of turmeric
Fry together with the spices for about a quarter of a minute
Add
500 grams of ground meat or chicken or beef
Mix and crumble the meat
About two minutes
Add
about half a teaspoon of salt
a little black pepper
mix
and add
half a cup of chopped parsley, mix
and the mellit is ready
let it cool slightly
How to prepare the matzo
Take about 15 matzo
Wet them thoroughly under running water
Place them in a clean towel and cover them
For about half an hour
Until the matzo is flexible and can be rolled
If the matzo is still not flexible
Wet them again
Cover them with a towel
And wait until they are flexible
How to prepare
Place matzah on baking paper
Place about two
three tablespoons of meat filling along their entire length
Roll the matzah into a tight roll
Prepare all the matzah in this way
For dipping the matzos
Break an egg into a plate.
Add
about a quarter teaspoon of salt
a pinch of black pepper
a quarter teaspoon of sweet paprika
about two tablespoons of tap water
Mix
How to fry
Heat a frying pan
Put canola or nut oil in it and heat it
Over medium heat
Roll the matzah in the egg and place in the oil
With the matzah opening facing down
Fry the rolls on all sides
Until the matzah is golden and crispy
תגובות
הוסף רשומת תגובה