עוגת שוקולד פאד'ג נמסיס משגעת ללא קמחים וגם לפסח

 






החומרים מדודים בגרמים

או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

כוס פלסטיק שווה לשלושת רבעי כוס מדידה

בינלאומית

לחמם בסיר

לשים 3/4 כוס מי ברז 120 גרם

להוסיף כמעט כוס סוכר  130 גרם


להוסיף

רבע כפית מלח

2 כפות  לא גדולות אבקת קקאו לא ממותקת

לבשל על אש בינונית עש שהסוכר נמס


להוסיף

400 גרם שוקולד מריר שבור

לערבב על חום נמוך

עד שהשוקולד נמס


להוסיף 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לערבב על אש קטנה עד שהחמאה מומסת

ולקרר בחוץ מעט


לשבור לקערת הקצפה

5 ביצים לארג'

להכין בצד

שלושת רבעי כוס סוכר לבן

100 גרם


להתחיל להקציף

את הביצים להוסיף את הסוכר

בהדרגה

ולהקציף כמה דקות עד אשר

הביצים מלבנים כמו מוס


ניתן להוסיף

לשוקולד  2 כפות ליקר או ברנדי

ולערבב


כעת להוסיף

כשליש ביצים מוקצפות

לשוקולד

 ולערבב


עכשיו לשים את השוקולד

לתוך קערת הביצים 

ולערבב בעדינות לעיסה הומוגנית


לקחת רינג  או תבנית אפיה בקוטר 24 סנטימטר

לרפד מתחת ובצדדים היטב נייר כסף

ועליו נייר אפייה

לשפוך את העוגה לרינג


לאפות את העוגה

בתנור חם 150 מעלות

כ- 45 דקות עד שהעוגה

יותר יציבה בדופן

ורוטטת באמצע ולקרר אותה


לציפוי שוקולד גנש

לשים בסיר שלושת רבעי כוס

שמנת לקצפת 115 גרם

להביא לידי רתיחה

להוסיף 100 גרם שוקולד מריר

שבור

לערבב עד שהקרם חלק


לאחר שהעוגה קרה

לשים על צלחת הגשה

ולהוציא את הרינג


לשפוך את קרם הגנש מעל העוגה

וליישר

מי שרוצה לקשט עם כדורי טרופ שוקולד

שיכין כמות כפולה של קרם גנש

חצי ימרח על העוגה

והחצי השני יקרר יכדרר לכדורים

קטנים יצפה באבקת קקאו

ויקשט מסביב העוגה


Ingredients are measured in grams


Or in a disposable plastic cup for cold drinks


A plastic cup is equal to three quarters of a measuring cup


International


Heat in a saucepan


Put 3/4 cup tap water 120 grams


Add almost a cup of sugar 130 grams


Add

a quarter teaspoon salt

2 tablespoons unsweetened cocoa powder 

Cook over medium heat until

the sugar dissolves


Add

400 grams of broken dark chocolate

Stir over low heat

Until the chocolate is melted


Add 250 grams of butter 

cut into cubes

stir over low heat

until the butter is melted

and cool slightly outside

Start beating the eggs, 

add the sugar gradually, 

and beat for a few minutes 

until the eggs are white 

like mousse.

You can add


2 tablespoons of liqueur or brandy to the chocolate


and mix


Now add

about three beaten eggs

to the chocolate

and mix


Now put the chocolate

into the bowl of eggs

and mix gently into a homogeneous mixture


Take a ring or baking pan 

24 cm in diameter

Line the bottom and sides well with foil

And top with baking paper

Pour the cake into the ring


Bake the cake

in a hot oven at 150 degrees

for about 45 minutes until the cake

is more stable on the sides

and vibrates in the middle

After baking
Cool the cake

For the chocolate ganache coating
Put three-quarters of a cup
115 grams of whipping cream in a saucepan
Bring to a boil
Add 100 grams of dark chocolate
Break up
Stir until the cream is smooth

After the cake has cooled
put it on a serving plate
and take out the herring

If you want to decorate with chocolate truffle balls
make a double amount of ganache
spread half on the cake
and let the other half cool, roll into small balls
coat with cocoa powder
and decorate around the cake

תגובות