לקחת מצות כ-10 יחידות או לפי הצורך
להרטיב היטב אותם מתחת למי ברז
לכסות במגבת נקייה ללא מרכך כביסה וריחות
או לכסות בנייר אפייה
להמתין כ- 20 דקות עד שהמצות גמישות
וניתנות לגיגול
אם המצות לא גמישות להרטיב שוב
במהירות במי ברז
ושוב לכסות לכמה דקות עד
שהמצות גמישות
מלית תפוחים
מספיק לכ- 20 יחידות מחצאי מצות
לקחת 3 תפוחים ירוקים
לחתוך לקוביות קטנות
לשים בקערה את התפוחים
להוסיף 2- 3 כפות סילאן
סירופ תמרים
או מייפל
או במקום לשים כ- 2 כפות סוכר
רבע כפית קינמון
להוסיף
כ- 2 כפות צימוקים
ככף וחצי אגוזי מלך שבורים
ולערבב
לחתוך את
ערימת המצות
לחצי
לשים בקצה המצה
כף מלית תפוחים
ולגלגל לסיגר מהודק
יצאו כ- 20 גלילות
לחמם מחבת
לשים שמן צמחי
בגובה של כ- 3 מלימטר
כשהשמן חם לשים את הגלילות
ולטגן מכל הצדדים
כארבע דקות עד הזהבה
וקריספיות
להוציא לנייר מגבת
ניתן לזלף מעל סירופ מייפל
או סילאן דבש תמרים
ולפזר מעל מעט אגוזים
או לגלגל בסוכר שעורבב
עם מעט קינמון
Take about 10 matzahs or as needed
Wet them thoroughly under running water
Cover with a clean towel without fabric softener or fragrances
Or cover with baking paper
Wait about 20 minutes until
the matzahs are flexible and can be rolled
If the matzah is not pliable
quickly moisten again
with tap water
and cover again for a few minutes until
the matzah is pliable
Apple filling
Enough for about 20 units of matzah halves
Take 3 green apples
Cut into small cubes
Put the apples in a bowl
Add 2-3 tablespoons of silane
Date syrup
Or maple
Or instead of about 2 tablespoons of sugar
A quarter teaspoon of cinnamon
Add
about 2 tablespoons raisins
about 1/2 tablespoon crushed walnuts
and mix
Cut the stack of matzah in half.
Put a spoonful of apple filling on the end of the matzah
and roll it into a tight cigar
About 20 rolls came out
Heat a frying pan
Put vegetable oil
about 3 millimeters deep
When the oil is hot, add the rolls
and fry on all sides
about four minutes until golden
and crispy
Remove to a paper towel
You can drizzle maple syrup
or a drizzle of honey and date
and sprinkle a few nuts
or roll in sugar mixed
with a little cinnamon
תגובות
הוסף רשומת תגובה