שניצל במלית פירה ובצל

 







החומרים לפירה תפוחי אדמה

לבשל כ-3 תפוחי אדמה גדולה

לקלף אותם ולמעוך לפירה

לקצוף לפרוסות דקות

2 בצלים גדולים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה


לחמם מחבת

לשים

1.5 כפות שמן זית

להוסיף את הבצל

ולטגן אותו  עד הזהבה


להוציא את המחבת

מהבישול

להוסיף את הפירה

פטרוזיליה

מעט פלפל שחור

1 כפית שטוחה מלח

לערבב ולקרר מעט


לקחת חזה עוף

ועם סכין ליצור

כיס למילוי עם הפירה

תראו את אופן ההכנה בסרטון


לטבילת השניצל

לשים בצלחת אחת

1 ביצה

מעט פלפל שחור

רבע כפית מלח

2 כפות מי ברז ולערבב

בצלחת שנייה

לשים 1 כוס קמח מצה

מעט פלפל שחור

רבע כפית מלח

כרבע כפית פפריקה מתוקה

לערבב

למלא את כיס חזה העוף

בכף גדושה של מלית פירה

ולהדק את הפתח


לטבול את השניצל

בביצה

וחאחר מכן בקמח המצה

ולהדק היטב את הציפוי


לחמם מחבת

לשים שמן צמחי

בגובה כ- 4  מילימטר

לחמם את השמן על חום בינוני


לשים את השניצל במחבת

ולטגן כ- 3 דקות בחום בינוני

ולאחר מכן להפוך לצד השני

ולטגן עוד כשלוש דקות


להוציא לצלחת

עם נייר מגבת


Ingredients for mashed potatoes

Cook about 3 large potatoes

Peel them and mash them into a puree

2 large onions, cut into thin slices

2 tablespoons chopped parsley


Heat a frying pan


Put


1.5 tablespoons of olive oil


Add the onion


and fry it until golden brown


Remove the pan

from cooking

Add the mashed potatoes

Parsley

A pinch of black pepper

1 teaspoon salt

Stir and cool slightly


Take a chicken breast


and with a knife create


a pocket to fill with the mashed potatoes


For the schnitzel dip

Put in one plate

1 egg

A pinch of black pepper

A quarter teaspoon of salt

2 tablespoons of tap water and mix


In a second plate

Put in 1 cup of matzah flour

A pinch of black pepper

A quarter teaspoon of salt

A quarter teaspoon of sweet

 paprika

Mix

Fill the chicken breast pocket

with a heaping tablespoon

of mashed potato filling

and seal the opening

Dip the schnitzel


in the egg


and then in the matzah flour


and press the coating firmly


Heat a frying pan

Put vegetable oil

About 4 millimeters high

Heat the oil over medium heat


Place the schnitzel in the pan

and fry for about 3 minutes over medium heat

and then turn to the other side

and fry for another three minutes


Place the schnitzel in the pan

and fry for about 3 minutes over medium heat

and then turn to the other side

and fry for another three minutes

Remove to a plate


with paper to




תגובות