עוגת קרמבו משגעת

 







החומרים מדודים בכוס פלסטיק חד

פעמית לשתייה קרה

כוס פלסטיק שווה לשלושת רבעי כוס

מדידה בינלאומית


החומרים לעוגה

6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

1  כפית תמצית וניל

1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

1/3 כוס קקאו לא ממותק

1/3 כוס שמן

אופן ההכנה

לשים בקערת 

מיקסר נקי ויבש

 את החלבונים

להתחיל להקציף קצת להוסיף

קורט מלח 1 כפית תמצית וניל

 ולהוסיף את הסוכר בהדרגה

להקציף עד שמתקבל קצף יציב


לאחר שיש קצף יציב

להוסיף את החלמונים תוך כדי הקצפה

ולהוסיף תוך כדי הקצפה את השמן בזירזוף

להקציף על מהירות גבוהה כדקה

להוריד את מהירות המיקסר לאיטית 

ולהוסיף בהדרגה את אבקת האינסנט

פודינג וניל

להוסיף את אבקת הקקאו

לערבב מעט


להוריד לשולחן העבודה

ולערבב בזהירות ום מרית עד שהכל חלק

לשים את העוגת ברינג 26 סנטימטר

שהרינג על בתבנית מרופדת עם נייר אפיה

ליישר

לאפות בתנור חם 160 מעלות

אפייה כשלושים שלושים וחמש דקות

עד שהיא יציבה


להוציא מהתנור לקרר בחוץ העוגה קצת 

שוקעת באמצע

לאחר שהעוגה קרה 

למרוח את הקצפת למעלה וליישר

לשים את העוגה במקפיא לכ- 3 שעות

לאחר מכן

לצפות את העוגה בגנש השוקולד

ניתן לקשט עם קוקוס מקורמל או אגוזים שבורים


החומרים לקרם קצפת וניל

1 כוס חלב 170 גרם

2 מיכלי שמנת לקצפת בסך הכל 500 גרם

1 קופסה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

1/2 כוס סוכר לבן 60 גרם

להקציף הכל ביחד עד לקבלת קרם יציב


החומרים לציפוי גנש

1 כוס שמנת לקצפת 200 גרם

200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות 200 גרם

3 כפיות סוכר

אופן ההכנה

להרתיח שמנת וסוכר

לכבות את האש להוסיף את השוקולד

לערבב לקרם חלק


The ingredients are measured in a plastic hand cup


A single serving for cold drinks


A plastic cup is equal to three-quarters of a cup


International measurement


The ingredients for the cake


6 eggs separated into whites and yolks


3/4 cup sugar


A pinch of salt


1 teaspoon vanilla extract


1 box of instant vanilla pudding powder 80 grams


1/3 cup unsweetened cocoa


1/3 cup oil


How to prepare


Put the egg whites in the bowl of a 


clean and dry mixer



Start to whip a little, add


A pinch of salt 1 teaspoon vanilla extract


And gradually add the sugar


Whist until a stable foam is obtained

Once there is a stable foam


Add the egg yolks while whisking


And while whisking add the oil in a trickle


Whisk on high speed for about a minute


Reduce the mixer speed to slow


And gradually add the insant powder


Vanilla pudding


Add the cocoa powder


Mix a little


Remove to the work surface


And mix carefully with a spatula until everything is smooth


Put the 26 cm ring cake


Herring on a baking sheet lined with baking paper


Smooth


Bake in a hot oven at 160 degrees


Bake for about thirty to thirty-five minutes


Until it is firm

Remove from oven and let cool outside. The cake will sink in the middle. After the cake has cooled, spread the whipped cream on top and smooth it out. Put the cake in the freezer for about 3 hours. Then, cover the cake with the chocolate ganache. You can decorate it with caramelized coconut or crushed nuts. Ingredients for vanilla whipped cream: 1 cup milk, 170 grams. 2 containers of whipped cream, a total of 500 grams. 1 box of instant vanilla pudding, 80 grams. 1/2 cup of white sugar, 60 grams. Beat everything together until you get a firm cream. Ingredients for the ganache coating: 1 cup of whipped cream, 200 grams.


200 grams of dark chocolate, cut into 200 grams cubes


3 teaspoons of sugar


How to prepare


Boil cream and sugar


Turn off the heat and add the chocolate


Mix until smooth

תגובות