דג סלמון בעשבי תיבול ואגוזים

 








לקחת פילה דג סלמון

נקי במשקל של כ- 1 קילוגרם

לסמן עליו פסים שתי וערב

לשים את הדג על תבנית

אפיה עם נייר אפייה


למריחת הדג

לשים בקערה כשתי כפות עשבי תיבול קפואים

או עשבי תיבול טריים

קצוצים דק

אפשר פטרוזיליה,שמיר,טימין, בזיליקום

אם שמתם עשבי תיבול טריים תוביפו

1 שן שום כתושה


להוסיף

2 כפות דבש או סירופ תמרים

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה


להוסיף

2-3 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

אפשר להוסיף מעט

פלפל שחור 

ולערבב


למרוח את העשבים

על הדג 

לפזר כ- 60 גרם אגוזי מלך שבורים

ולהדק אותם על הדג

לאפות בתנור חם

200מעלות כ- 20- 22 דקות






Take a salmon fillet


clean, weighing about 1 kilogram


mark it with stripes on both sides


place the fish on a baking sheet


with baking paper


To coat the fish

Put in a bowl

About two tablespoons of frozen herbs

Or fresh herbs

Finely chopped

You can use parsley, dill, thyme, basil

If you used fresh herbs, add

1 clove of crushed garlic


Add


2 tablespoons honey or date syrup


1 teaspoon sweet paprika


Add

2-3 tablespoons of olive oil

Half a teaspoon of salt

You can add a little

Black pepper

And mix


Spread the herbs


on the fish 


Sprinkle about 60 grams of broken walnuts

and fasten them to the fish

Bake in a hot oven


200 degrees for about 20-22 minutes

תגובות