שטרודל חלבה אגוזים

 




A recipe in English is listed at the end of the video



למלית מספיקה ל- 3 מאפים

לשים בקערה

2 כפות סוכר חום כהה

3 כפות סירופ תמרים סילאן או מייפל

1 כפית תמצית וניל

4 כפות טחינה גולמית

רבענכפית מלח

רבע כפית קינמון

1 כף מי ברז

לערבב

להוסיף

100 גרם אגוזים קצוצים

50 גרם צימוקים

3 כפות שומשום

לערבב לתערובת כמו ממרח


אופן ההכנה

לקחת בצק עלי מלאווח קרים

או בצק עלים מרודד לריבוע

 בגודל 30×30 סנטימטר

לגלגל לרולדה

אפשר מעט למטוח את גליל הרולדה

לשים על תבנית עם נייר אפייה

להבריש את הגלילות עם מעט מי ברז

לחרוץ אותם עם סכי למנות

לפזר מעט מהציפוי של הסוכר והקינמון


לציפוי לפני האפייה

לקחת קערה קטנה

לשים כ- 2 כפיות סוכר

רבע כפית קינמון לערבב


לאפות בתנור חם 160- 170 מעלות

אפייה כ- 30 דקות עד הזהבה וקריספיות

לאחר האפייה לפזר מעט אבקת סוכר

לחתוך ולהגיש


The filling is enough for 3 pastries


put in a bowl


2 tablespoons of dark brown sugar


3 spoons of Silan or maple syrup


1 teaspoon vanilla extract


4 tablespoons raw tahini


A quarter teaspoon of salt


A quarter of a teaspoon of cinnamon


1 tablespoon tap water


mix


add


100 grams of chopped nuts


50 grams of raisins


3 tablespoons sesame


Mix into a mixture like a spread


Method of preparation


Take a cold phyllo dough


or puff pastry rolled into a square


 in size 30x30 centimeters


to roll


It is possible to flatten the roll a little


Put on a tray with baking paper


Brush the rolls with a little tap water


score them with a paring knife


Sprinkle some of the sugar and cinnamon topping


For coating before baking

Take a small bowl

Put about 2 teaspoons of sugar

A quarter of a teaspoon of cinnamon to mix


Bake in a hot oven 

160-170 degrees

Bake for about 30 minutes until 

Golden and crispy

After baking sprinkle a little

 icing sugar

cut and serve

תגובות