A recipe in English is listed at the end of the video
למלית מספיקה ל- 3 מאפים
לשים בקערה
2 כפות סוכר חום כהה
3 כפות סירופ תמרים סילאן או מייפל
1 כפית תמצית וניל
4 כפות טחינה גולמית
רבענכפית מלח
רבע כפית קינמון
1 כף מי ברז
לערבב
להוסיף
100 גרם אגוזים קצוצים
50 גרם צימוקים
3 כפות שומשום
לערבב לתערובת כמו ממרח
אופן ההכנה
לקחת בצק עלי מלאווח קרים
או בצק עלים מרודד לריבוע
בגודל 30×30 סנטימטר
לגלגל לרולדה
אפשר מעט למטוח את גליל הרולדה
לשים על תבנית עם נייר אפייה
להבריש את הגלילות עם מעט מי ברז
לחרוץ אותם עם סכי למנות
לפזר מעט מהציפוי של הסוכר והקינמון
לציפוי לפני האפייה
לקחת קערה קטנה
לשים כ- 2 כפיות סוכר
רבע כפית קינמון לערבב
לאפות בתנור חם 160- 170 מעלות
אפייה כ- 30 דקות עד הזהבה וקריספיות
לאחר האפייה לפזר מעט אבקת סוכר
לחתוך ולהגיש
The filling is enough for 3 pastries
put in a bowl
2 tablespoons of dark brown sugar
3 spoons of Silan or maple syrup
1 teaspoon vanilla extract
4 tablespoons raw tahini
A quarter teaspoon of salt
A quarter of a teaspoon of cinnamon
1 tablespoon tap water
mix
add
100 grams of chopped nuts
50 grams of raisins
3 tablespoons sesame
Mix into a mixture like a spread
Method of preparation
Take a cold phyllo dough
or puff pastry rolled into a square
in size 30x30 centimeters
to roll
It is possible to flatten the roll a little
Put on a tray with baking paper
Brush the rolls with a little tap water
score them with a paring knife
Sprinkle some of the sugar and cinnamon topping
For coating before baking
Take a small bowl
Put about 2 teaspoons of sugar
A quarter of a teaspoon of cinnamon to mix
Bake in a hot oven
160-170 degrees
Bake for about 30 minutes until
Golden and crispy
After baking sprinkle a little
icing sugar
cut and serve
תגובות
הוסף רשומת תגובה