סמבוסק מלאווח גרגירי חומוס ובצל





English recipe listed below

מתכון-
החומרים כ- 5 יחידות מלאווח מופשרים וקרים.

למלית-
לשים במחבת-
2-3 כפות שמן קנולה.
להוסיף 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
לטגן כ- 5 דקות עד הזהבה קלה לערבב  ידי פעם.
להוסיף-קורט פפריקה חריפה
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה.
1/2 כפית כורכום.
1/2 כפית כמון.
1 כפית שטוחה מלח,
קורט פלפל שחור,
להוסיף ככפית שמן כדי שהתבלינים לא ישרפו .לערבב כחצי דקה
להוסיף קופסה גרגירי חומוס מסוננת 330 גרם או (חומוס מבושל),
לערבב כחצי דקה,
למעוך קצת את הכל למרקם גס.
לקרר מעט,

לרפד תבנית בנייר אפייה,
להניח מלאווח לשים במרכז כף גדושה ממלית החומוס,
לקפל לחצי כמו כיסנים להדק שוליים,
לרסס למעלה עם מעט ספרי שמן או לרסס עם מעט מים,
לפזר למעלה קצת שומשום,
לאפות בחום בינוני של 180 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה וקריספיות.


recipe-

The ingredients are about 5 units of thawed and cold tablets.

for stuffing-

put in a pan-

2-3 tablespoons of canola oil.

Add 2 large diced onions.

Fry for about 5 minutes until lightly golden, stirring by hand once.

Add a pinch of hot paprika

1 flat teaspoon sweet paprika.

1/2 teaspoon of turmeric.

1/2 teaspoon cumin.

1 flat teaspoon salt,

a pinch of black pepper,

Add a teaspoon of oil so that the spices don't burn. Mix for half a minute

Add a box of filtered chickpeas 330 grams or (cooked chickpeas),

mix for half a minute,

Mash everything a little to a rough texture. And cool a little,


line a mold with baking paper,

Put a spoon in the center of the table 

full of hummus stuffing,

Fold in half like a pocket square to fasten the edges,

Spray the top with a little olive oil 

or spray with a little water,

sprinkle some sesame seeds on top,

Bake at medium heat of 180 degrees

 About 20 minutes until golden and crispy.

תגובות