מתכון-לרולדה אחת
4-3 דפי פילו.
תרסיס שמן קנולה או זית
או למרוח שמן במברשת
1 חציל בינוני שרוף באש ומקולף.
3 ביצים מבושלות קשות חתוכות לחצי.
2 כפות טחינה ביתית או מוכנה.
2 כפות סלט מטבוחה ביתי או מוכן.
מלח, פלפל שחור.
ביצה למריחה ,
כ-1 כף שומשום לפיזור לפני האפייה.
אופן ההכנה;
לשים על נייר אפיה דף פילו לרסס קצת עם תרסיס שמן קנולה.
לשים מעל עוד דף פילו- לרסס בתרסיס שמן,
ושוב לשים מעל בצק פילו לרסס שוב בתרסיס שמן.
להניח לכל האורך חציל שרוף.
על החציל לפזר את הטחינה לכל האורך,
מעל הטחינה לשים סלט מטבוחה.
על הסלט מטבוחה לשים לכל האורך את הביצים,
לפזר מעל קצת מלח. ופלפל.
להתחיל לגלגל לרולדה מהודקת כמו בסרטון.
לשים את המאפה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
למרוח את המאפה בביצה טרופה,
לפזר מעל שומשום.
אפייה בתנור שחומם מראש ליום בינוני כ-160 מעלות.
כ-25 דקות עד הזהבה.
להגיש עם טחינה וסלט ירקות
Recipe - for one roulade
3-4 sheets of phyllo.
Canola or olive oil spray
or apply oil with a brush
1 medium eggplant charred and peeled.
3 hard boiled eggs cut in half.
2 tablespoons of homemade or prepared tahini.
2 tablespoons of salad from a home kitchen or prepared.
Salt, black pepper.
egg for spreading,
About 1 tablespoon of sesame for spreading before baking.
the method of preparation;
Put a sheet of phyllo on baking paper and spray a little with canola oil spray.
put another sheet of phyllo on top - spray with oil spray,
And again put on top of filo dough and spray again with oil spray.
Place burnt eggplant along the length.
Spread the tahini along the length of the eggplant,
On top of the tahini, put a salad from the kitchen.
Put the eggs all over the matubuha salad,
Sprinkle some salt on top. and pepper.
Start rolling into a tight roll as in the video.
Put the pastry on a baking tray lined with baking paper.
Brush the pastry with a beaten egg.
sprinkle over
A few sesame seeds
Bake in a preheated oven for a medium day at about 160 degrees.
About 25 minutes until golden.
Serve with tahini and vegetable salad
תגובות
הוסף רשומת תגובה