לשים בתבנית אפיה עם נייר אפיה
כ- 4 -6 כרעיים של עוף נקיים
לפזר על כל עוף
מעט מלח
מעט פלפל שחור
מעט פפריקה חריפה
כרבע כפית תבלין סומק
מעט תבלין קינמון
מעט פפריקה מתוקה
מעט תבלין בהרט
לזלף מעט שמן זית על כל עוף
לאפות בתנור חם 190 מעלות
לאפות כ- שעה עד שהעוף רך
בינתיים לקחת
1 קילו בצלים מקולפים
ולקצוץ לקוביות בגודל בינוני
לחמם מחבת
לשים כ- 3- 4 כפות שמן זית
לשים את הבצל
ולטגן עד שהבצל רך ושקוף
לערבב מידי מפעם
בערך כשבע דקות
להוסיף
1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים מסוננים
300 גרם
מעט קינמון
כרבע כפית בהרט
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
מעט פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
כרבע עד חצי כפית תבלין כורכום
מעט תבלין סומק
לערבב ולטגן כדקה
אופן ההכנה
לקחת תבנית אפיה להגשה
לשים על כל תחתית התבנית
ולשים פיתות רגילות או פיתה עירקית או דרוזית
לפזר מעל הפיתות את הבצל
לקחת את מיץ העוף שנוצרו מהאפייה שלהם
ללפזר כעף מיץ על כל פיתה
לסדר מעל הפיתות את העוף
לפזר מעל ובין העוף את הבצל המטוגן שנשאר
לפזר עוד קצת ממיצי העוף האפוי
לפזר מעל מעל צנוברים
ופרוסות שקדים
לאפות בתנור חם 180 מעלות
לאפות כשבע דקות
לפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה
ועוד מעט צנוברים ופרוסות שקדים
Put in a baking dish with baking paper
About 4-6 clean chicken thighs
Sprinkle over each chicken
a little salt
A little black pepper
A little hot paprika
About a quarter teaspoon of blush spice
A little cinnamon spice
A little sweet paprika
A little Bharat spice
Drizzle a little olive oil on each chicken
Bake in a hot oven at 190 degrees
Bake for about an hour until the chicken is soft
In the meantime take
1 kilo of peeled onions
and chop into medium sized cubes
Heat a pan
Put about 3-4 tablespoons of olive oil
put the onion
and fry until the onion is soft and transparent
mix from time to time
About seven minutes
add
1 box of boiled and filtered chickpeas
300 grams
A little cinnamon
About a quarter teaspoon of Bharat
1 flat teaspoon sweet paprika
A little hot paprika
A little black pepper
1 flat teaspoon salt
About a quarter to half a teaspoon of turmeric spice
A little blush spice
Mix and fry for about a minute
Method of preparation
Take a baking dish for serving
Put on the whole bottom of the mold
And put regular pita bread or pita bread
Iraqi or Druze
Sprinkle the onion over the pita bread
Take the chicken juice created from their baking
Sprinkle a spoonful of juice on each pita
Arrange the chicken on top of the pita bread
Scatter the onion over and between the chicken
The leftover fried
Sprinkle some more of the baked chicken juices
sprinkle pine nuts on top
and sliced almonds
Bake in a hot oven at 180 degrees
Bake for about seven minutes
Sprinkle some chopped parsley on top
And some pine nuts and almond slices
תגובות
הוסף רשומת תגובה