מסחאן עוף תבלנים ובצל מקורמל

 





לשים בתבנית אפיה עם נייר אפיה

כ- 4 -6 כרעיים של עוף נקיים

לפזר על כל עוף

 מעט מלח

מעט פלפל שחור

מעט פפריקה חריפה

כרבע כפית תבלין סומק

מעט תבלין קינמון

מעט פפריקה מתוקה

מעט תבלין בהרט

לזלף מעט שמן זית על כל עוף

לאפות בתנור חם 190 מעלות

לאפות  כ- שעה עד שהעוף רך 


בינתיים לקחת 

1 קילו בצלים מקולפים

ולקצוץ לקוביות בגודל בינוני

לחמם מחבת 

לשים כ- 3- 4 כפות שמן זית

לשים את הבצל

ולטגן עד שהבצל רך ושקוף

לערבב מידי מפעם

בערך כשבע דקות

להוסיף

1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים מסוננים 

300 גרם

מעט קינמון

כרבע כפית בהרט

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

מעט פלפל שחור

1 כפית שטוחה מלח

כרבע עד חצי כפית תבלין כורכום

מעט תבלין סומק

לערבב ולטגן כדקה


אופן ההכנה

לקחת תבנית אפיה להגשה

לשים  על כל תחתית התבנית

ולשים פיתות רגילות או פיתה עירקית או דרוזית

לפזר מעל הפיתות את הבצל

לקחת את מיץ העוף שנוצרו מהאפייה שלהם

ללפזר כעף מיץ על כל פיתה

לסדר מעל הפיתות את העוף

לפזר מעל ובין העוף את הבצל המטוגן שנשאר

לפזר עוד קצת ממיצי העוף האפוי

לפזר מעל מעל צנוברים

ופרוסות שקדים

לאפות בתנור חם 180 מעלות

לאפות כשבע דקות

לפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה

ועוד מעט צנוברים ופרוסות שקדים


Put in a baking dish with baking paper


About 4-6 clean chicken thighs


Sprinkle over each chicken


 a little salt


A little black pepper


A little hot paprika


About a quarter teaspoon of blush spice


A little cinnamon spice


A little sweet paprika


A little Bharat spice


Drizzle a little olive oil on each chicken


Bake in a hot oven at 190 degrees


Bake for about an hour until the chicken is soft

In the meantime take 


1 kilo of peeled onions


and chop into medium sized cubes


Heat a pan 


Put about 3-4 tablespoons of olive oil


put the onion


and fry until the onion is soft and transparent


mix from time to time


About seven minutes

 

add


1 box of boiled and filtered chickpeas 


300 grams


A little cinnamon


About a quarter teaspoon of Bharat


1 flat teaspoon sweet paprika


A little hot paprika


A little black pepper


1 flat teaspoon salt


About a quarter to half a teaspoon of turmeric spice


A little blush spice


Mix and fry for about a minute


Method of preparation

Take a baking dish for serving

Put on the whole bottom of the mold

And put regular pita bread or pita bread 

Iraqi or Druze

Sprinkle the onion over the pita bread

Take the chicken juice created from their baking

Sprinkle a spoonful of juice on each pita

Arrange the chicken on top of the pita bread

Scatter the onion over and between the chicken

 The leftover fried

Sprinkle some more of the baked chicken juices

sprinkle pine nuts on top

and sliced ​​almonds

Bake in a hot oven at 180 degrees

Bake for about seven minutes

Sprinkle some chopped parsley on top

And some pine nuts and almond slices

תגובות