בייגלה שומשום של סבתות





English recipe listed below

 החומרים מדודים בגרמים

או בכוס פלסטיר חד פעמית לשתייה

קרה כוס פלסטיק שווה ל- שלושת רבעי כוס

מדידה בינלאומית

לשים בקערת המיקסר

1 קילו קמח לבן מנופה

20 גרם אבקת אפייה 2 שקיות

1 כף מלח

1.1/3 כוסות שמן קנולה

200 גרם

200 גרם מרגרינה 1 חבילה

להוסיף לפי הצורך מי ברז בהדרגה

אני הוספתי כ- 1.3/4 כוסות מי ברז

כ- 220 גרם

לערבב עד שמתקבל בצק נעים


כמו פסטלינה

ליצור מלבן מהבצק

לחלק את הבצק לחצי

וכל חצי לחלק ל- 3 רצועות

לחתוך לחתיכות בגודל של משמש קטן

כל חתיחה לגלגל לנחש באורך של

 כ- 12 סנטימטר לגלגל לחישוק ולהדק

את הקצוות

לשים בתבנית אפייה עם נייר אפייה

להבריש  את הבייגלה

 בביצה מקושקשת

ולפזר מלמעלה בזרעי שומשום

אפייה בתנור חם- 180 מעלות

כ- 25 דקות לפי הצורך

לבדוק שבפנים הבצק אפוי

וקריספי

לשמור בצנצנת סגורה מחוץ למקרר

The materials are measured in grams


or in a disposable plastic cup for drinking


A plastic cup is equal to three quarters of a cup


international measurement


Put in the mixer bowl


1 kilo of sifted white flour


20 grams of baking powder, 2 bags


1 tablespoon of salt


1.1/3 cups canola oil


200 grams


200 grams of margarine 1 package


Gradually add tap water as needed


I added about 1.3/4 cups of tap water


About 220 grams


Mix until a pleasant dough is obtained

Like pastelina


Make a rectangle from the dough


Divide the dough in half


And divide each half into 3 strips


Cut into pieces the size of a small apricot


Each opening for a wheel to guess the length of


 About 12 centimeters per wheel for the rim and clamp


the edges


Put in a baking pan with baking paper


brush the pretzels


 in a scrambled egg


and sprinkle sesame seeds on top


Baking in a hot oven - 180 degrees


About 25 minutes as needed


check that the inside of the dough is baked


and crispy


Keep in a closed jar outside the refrigerator



תגובות