Recipe in English
Listed below
החומרים מדודים במשקל
או בכוס קרטון חד פעמית
לשים בקערה
2 כוסות קמח לבן מנופה
200 גרם
2 כוסות קמח חיטה מלא
200 גרם
1 כף סוכר לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
חצי כוס גרעיני חמניות
כארבע כפות
חצי כוס גרעיני דלעת
כשלוש כפות
1 כף שמן זית
לערבב בכף
להוסיף בהדרגה מים פושרים לפי הצורך
אני הוספתי ככוס ושלושת רבעי מים חמימים
לערבב לבצק רך
לכסות עם ניילון נצמד עד שהבצק מכפיל
את נפחו כמה זמן שצריך
לאחר שהבצק תפח
לערבב ולהוריד אויר
לפזר מעל מעט קמח
לקחת סיר ג'חנון בקוטר של כ-22 סנטימטר
או תבנית לקמח אותה
ולשפוך את הבצק לתבנית
להבריש את הבצק עם מעט מי ברז
לפזר מעל מעט גרעיני חמניות וגרעיני דלעת
לפזר מעל הבצק מעט קמח מלא
לכסות עם ניילון נצמד ולתת לבצק
להכפיל את נפחו כמה זמן שצריך
לאפות בתנור חם 180 מעלות
לאפות כ- 45 דקות
לשחרר את הלחם מהתבנית ולהפוך
למגש
The ingredients are measured by weight
or in a disposable cardboard cup
put in a bowl
2 cups of sifted white flour
200 grams
2 cups whole wheat flour
200 grams
1 tablespoon of white sugar
1 tablespoon dry yeast
1 flat spoon of salt
Half a cup of sunflower seeds
About four tablespoons
Half a cup of pumpkin seeds
About three tablespoons
1 tablespoon olive oil
mix with a spoon
Gradually add lukewarm water as needed
I added a cup and three quarters of warm water
mix to a soft dough
Cover with plastic wrap until the dough doubles
The volume as long as necessary
After the dough has risen
Mix and deflate
sprinkle some flour on top
Take a jahannon pot with a diameter of about 22 centimeters
or a mold to flour it
and pour the dough into the mold
Brush the dough with a little tap water
Sprinkle some sunflower seeds and pumpkin seeds on top
Sprinkle some wholemeal flour over the dough
Cover with plastic wrap and let the dough rise
Double its volume as long as needed
Bake in a hot oven at 180 degrees
Bake for about 45 minutes
Release the bread from the pan and turn over
to the tray
תגובות
הוסף רשומת תגובה