מתכון
לשים בקערה-
2 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עד רכות לקרר ולמעוך עם מזלג או מועך תפוחי-אדמה.
להוסיף-
1 בצל גדול קצוץ דק.
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 קילו בשר טחון, בקר, או עוף או הודו.
2 ביצים.
1/3 כפית בהרט,
קורט פלפל שחור,
קורט פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה.
1 כפית שטוחה מלח, לפי הטעם.
2 כפות שמן זית,
כרבע כפית כורכום,
כ-3/4 כוס פירורי לחם לפי הצורך,
לעיסה נוחה ליצירת קציצות.
לחמם מחבל לשים כ-
1 ס"מ שמן קנולה.
לטבול את הידיים קצת במים
לקחת מהעיסה כדור בגודל של פינג פונג לכדרר ולמעוך טיפה,
לטגן בשמן החם עד הזהבה
בערך כ-3 דקות מכל צד.
לגרסה אפויה להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן לרסס מעל הקציצות ספרי שמן
לאפות ב-180 דקות כ-25 דקות עד הזהבה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה