מרק שורבה

  






English recipe listed below



החומרים

לחמם סיר גדול רצוי רחב

לשים 2 כפות שמן זית

לשים 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

ולטגן כ-6 דקות עד שהבצל מעט יותר רך

לערבב מידי פעם


לאחר מכן להוסיף כ-8 שוקי עוף

ניתן להוסיף במקום כרעיים

לטגן כמה דקות 

עד שהעוף טיפה יותר זהוב לערבב מידי פעם


להוסיף

1 קופסה עגבניות חתוכות דק 400 גרם

1 כף גדושה רסק עגבניות

2 כפיות שטוחות מלח

מעט פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

רבע כפית קינמון  לא חייב

להוסיף מי ברז עד גובה העוף

להביא לידי רתיחה ולבשל כ-25 דקות עד שהעוף חצי מוכן


להוסיף 2 כוסות אורז בסמטי או פרסי

נקי ומסונן מדוד בכוס חד 

פעמית לשתייה קרה

לכסות עם המכסה ולבשל כ-17 -20 דקות עד שהאורז מוכן


the materials


Heat a large pot, preferably wide


Put 2 tablespoons of olive oil


Put 1 large onion cut into small cubes


and fry for about 6 minutes until the onion is a little softer


stir occasionally




Then add about 8 chicken thighs


Can be added instead of kraiim


Fry for a few minutes 


Stir occasionally until the chicken is a little more golden

add


1 box of thinly sliced ​​tomatoes 400 grams


1 heaping tablespoon of tomato paste


2 flat teaspoons of salt


A little black pepper


2 teaspoons sweet paprika


A little hot paprika


A quarter teaspoon of cinnamon is optional


Add tap water up to the height of the chicken


Bring to a boil and cook for about 25 minutes until the chicken is half done




Add 2 cups of Basmati or Persian rice


Clean and filtered, measured in a sharp glass 


once for a cold drink


Cover with the lid and cook for about 17-20 minutes until the rice is ready


תגובות