סופגניות ג'לי תותים קצפת






החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק 

חד פעמיות לשתייה קרה

לשים בקערת מיקסר עם וו לישה

 5 כוסות קמח עם שמרים 500 גרם 

למי שאין קמח שמרים שישים 500 גרם קמח לבן

ו- 1.5 כפות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

2 ביצים לארג'

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח להשתדל לא לשים את המלח ליד השמרים

1/3 כוס סוכר לבן 40 גרם

40 גרם חמאה רכה


1 כף ברנדי או וודקה 

להתחיל להפעיל את המיקסר ולהוסיף בהדרגה

1 כוס חלב פושר 180 גרם

ולהוסיף לבצק את החלב הפושר לפי הצורך עד שמתקבל בצק רך

ומעט דביק

יתכן שלא נצטרך להוסיף את כל כמות החלב


לערבל במיקסר במהירות בינונית כ-12 דקות

לעצור את המיקסר להוריד את הבצק לקערה

לפזר על הבצק מעט קמח לבן

לכסות עם ניילון נצמד ולהתפיח את הבצק עד

שהבצק מכפיל את נפחו

כמה זמן שנדרש


לאחר שהבצק תפח 

 להוריד אותו לשולחן עבודה מקומח

לחתוך לחתיכות בגודל של כדור פינג פונג

בערך 40 גרם לסופגניות  בגודל בינוני

לגלגל עם כף היד

 לסופגניות עגולות חלקות ללא פתחים

להניח כל סופגניה על ריבועי נייר אפיה חתוך בערך לחתיכות של 10×10 ס"מ

לאחר מכן להתפיח את הסופגניות

עד שהם מכפילות את נפחם

כמה זמן שצריך


לטיגון

לקחת סיר קטן  

למלא כחצי גובהה הסיר בשמן קנולה או חמניות

לא להרתיח את השמן

לבדוק עם שיפוד שטבול בשמן

שיש בועות שמן מסביב לשיפוד סימן שהשמן מספיק חם


להרים את הסופגניה עם הנייר ולשים את הסופגנייה בשמן לשים הפוך כשהנייר למעלה

לאחר כשתי דקות כשהסופגניה מטוגנת מצד אחד, להפוך לצד השני

לטגן כשתי דקות מכל צד

לאחר הטיגון להניח על נייר מגבת סופג

לקרר מעט

למלית לכ- 10 סופגניות

מי שרוצה גם לקשט מלמעלה

שיכפיל כפול 2 את כמות המלית

לשים בקערה

250 גרם שמנת לקצפת

2 כפות סוכר

2 כפות אבקת אינסטנט

פודינג וניל

חצי כוס חלב 90 גרם

להקציף לקצפת יציבה

להוסיף 

1 כף ליקר ולהקציף כעשר שניות

לשים בשקית זילוף עם

צינטר כוכבי או חלק


אם רוצים להכפיל את כמות הקצפת

שיספיק לקישוט אז להכין מ-

2 מכלי שמנת לקצפת 

ביחד 500 גרם

1 כוס חלב 180 גרם

4 כפות סוכר לבן

1 קופסה אינסטנט פודינג וניל

180 גרם

להקציף לקצף יציב

ולהוסיף 2 כפות ויסקי או ברנדי

או ליקר אחר


ליצור חור באמצע הסופגנייה

ולמלא אותה היטב בקרם


לקחת קופסה קטנה

של תותים נקיים

לחתוך לפרוסות דקות


ניתן למרוח למעלה על

הסופגנייה כפית ריבה

ולהניח תותים שידבקו

או לזלף מעל הסופגנייה 

תיחום של עיגול קרם

ולהניח בתוך העיגול

פרוסות תותים


להכין ג'לי תות

לשים כחצי שקים 40 גרם

ולהוסיף שלושת רבעי כוס

מים רותחים לערבב היטב

ולהבריש את התותים

ניתן גם לקשט מעל עם זילוף

מהקרם



The ingredients are measured in grams or in plastic cups 


Disposable for cold drinks


Put in a mixer bowl with a kneading hook


 5 cups of flour with yeast 500 grams 


For those who do not have yeast flour, use 500 grams of white flour


and 1.5 tablespoons of dry yeast or 30 grams of fresh yeast


2 large eggs


1 teaspoon vanilla extract


1/2 teaspoon of salt try not to put the salt near the yeast


1/3 cup white sugar 40 grams


40 grams of soft butter




1 tablespoon brandy or vodka 


Start turning on the mixer and add gradually


1 cup of lukewarm milk 180 grams


and add the lukewarm milk to the dough

As needed until a soft dough is obtained


and a little sticky


We may not need to add the entire amount of milk




Mix in a mixer at medium speed for about 12 minutes


Stop the mixer and put the dough in a bowl


Sprinkle some white flour on the dough


Cover with plastic wrap and let the dough rise until


that the dough doubles its volume


as long as it takes




After the dough has risen 


 Download it to a floured desktop


Cut into pieces the size of a ping pong ball


About 40 grams for medium-sized donuts


Roll with the palm of your hand


 For smooth round donuts without openings

Place each donut on squares of baking paper cut roughly into pieces of 10x10 cm


Then inflate the donuts


until they double their volume


as long as needed




for frying


take a small pot  


Fill about half the height of the pot with canola or sunflower oil


Do not boil the oil


test with a skewer dipped in oil


There are bubbles of oil around the skewer, a sign that the oil is hot enough




Pick up the donut with the paper and put the donut in oil and put upside down with the paper on top

After about two minutes when the donut is fried on one side, turn to the other side

Fry for about two minutes on each side


After frying, place on an absorbent paper towel

cool slightly

If you want to double the amount of whipped cream

For filling about 10 donuts


Those who also want to decorate from above


which will double the amount of stuffing


put in a bowl


250 grams of cream for whipped cream


2 tablespoons of sugar


2 spoons of instant powder


Vanilla pudding


Half a glass of milk 90 grams


Beat until stiff


add 


1 tablespoon of liqueur and whip for about ten seconds


put in a piping bag with


Stellate or smooth centroid


that will be enough for decoration so make from

2 cream containers for whipped cream 

together 500 grams

1 glass of milk 180 grams

4 tablespoons of white sugar

1 box of instant vanilla pudding

180 grams

whip to a firm froth

and add 3 tablespoons of whiskey or brandy

or another liqueur

Can be applied on top of


The donut is a spoonful of jam


and put strawberries that will stick


Or drizzle over the donut 


Cream circle delineation


and place inside the circle


Strawberry slices

make strawberry jelly


Put about half a bag of 40 grams


and add three quarters of a cup


Boiling water to mix well


and brush the strawberries


You can also decorate the top with sprinkles


from the cream

תגובות