סופגניות קרם לוטוס

 







החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק 

חד פעמיות לשתייה קרה

לשים בקערת מיקסר עם וו לישה

 5 כוסות קמח עם שמרים 500 גרם 

למי שאין קמח שמרים שישים 500 גרם קמח לבן

ו- 1.5 כפות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

2 ביצים לארג'

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח להשתדל לא לשים את המלח ליד השמרים

1/3 כוס סוכר לבן 40 גרם

40 גרם חמאה רכה


1 כף ברנדי או וודקה 

להתחיל להפעיל את המיקסר ולהוסיף בהדרגה

1 כוס חלב פושר 180 גרם

ולהוסיף לבצק את החלב הפושר לפי הצורך עד שמתקבל בצק רך

ומעט דביק

יתכן שלא נצטרך להוסיף את כל כמות החלב


לערבל במיקסר במהירות בינונית כ-12 דקות

לעצור את המיקסר להוריד את הבצק לקערה

לפזר על הבצק מעט קמח לבן

לכסות עם ניילון נצמד ולהתפיח את הבצק עד

שהבצק מכפיל את נפחו

כמה זמן שנדרש


לאחר שהבצק תפח 

 להוריד אותו לשולחן עבודה מקומח

לחתוך לחתיכות בגודל של כדור פינג פונג

בערך 40 גרם לסופגניות  בגודל בינוני

לגלגל עם כף היד

 לסופגניות עגולות חלקות ללא פתחים

להניח כל סופגניה על ריבועי נייר אפיה חתוך בערך לחתיכות של 10×10 ס"מ

לאחר מכן להתפיח את הסופגניות

עד שהם מכפילות את נפחם

כמה זמן שצריך


לטיגון

לקחת סיר קטן  

למלא כחצי גובהה הסיר בשמן קנולה או חמניות

לא להרתיח את השמן

לבדוק עם שיפוד שטבול בשמן

שיש בועות שמן מסביב לשיפוד סימן שהשמן מספיק חם


להרים את הסופגניה עם הנייר ולשים את הסופגנייה בשמן לשים הפוך כשהנייר למעלה

לאחר כשתי דקות כשהסופגניה מטוגנת מצד אחד, להפוך לצד השני

לטגן כשתי דקות מכל צד

לאחר הטיגון להניח על נייר מגבת סופג

לקרר מעט


לקצפת לוטוס מספיק לקישוט של כ- 10 

סופגניות אם רוצים לכל הסופגניותז תכפילו

את המילויים והציפויים כפול 2

לשים בקערה

1 מיכל שמנת לקצפת קרה

250 גרם 

חצי כוס חלב מדוד בכוס פלסטיק

90 גרם

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 כף גדושה ממרח לוטוס

להקציף לקרם יציב

לשים בשק זילוף עם צינטר כוכבי


לציפוי הסופגניות

לקחת ממרח לוטוס

ולהמיס במיקרוגל

או בבן- מארי

או לשיםאת הצנצנת

 בסיר עם מים רותחים

להכין גם ככוס 

עוגיות לוטוס מפוררות


ליצור חור

בתוך הסופגניות

בעזרת ידית כף

ולזלף קרם לתוך הסופגניות


לטבול את חלק

העליון של הסופגניות

בממרח הלוטוס

לפזר מעל

פירורי עוגיות לוטוס

לזלף על הסופגניה

 פרח קרם לוטוס

ולקשט עם עוגיה


The ingredients are measured in grams or in plastic cups 


Disposable for cold drinks


Put in a mixer bowl with a kneading hook


 5 cups of flour with yeast 500 grams 


For those who do not have yeast flour, use 500 grams of white flour


and 1.5 tablespoons of dry yeast or 30 grams of fresh yeast


2 large eggs


1 teaspoon vanilla extract


1/2 teaspoon of salt try not to put the salt near the yeast


1/3 cup white sugar 40 grams


40 grams of soft butter




1 tablespoon brandy or vodka 

Start turning on the mixer and add gradually

1 cup of lukewarm milk 180 grams

and add to the dough
the lukewarm milk as needed until a soft dough is obtained

and a little sticky

We may not need to add the entire amount of milk


Mix in a mixer at medium speed for about 12 minutes


Stop the mixer and put the dough in a bowl


Sprinkle some white flour on the dough


Cover with plastic wrap and let the dough rise until


that the dough doubles its volume


as long as it takes


After the dough has risen 


 Download it to a floured desktop


Cut into pieces the size of a ping pong ball


About 40 grams for medium-sized donuts


Roll with the palm of your hand


 For smooth round donuts without openings


Place each donut on squares of baking paper cut into approximately 10x10 cm pieces


Then inflate the donuts


until they double their volume


as long as needed

for frying


take a small pot  


Fill about half the height of the pot with canola or sunflower oil


Do not boil the oil


check with a skewer dipped in oil


There are bubbles of oil around the skewer, a sign that the oil is hot enough


Pick up the donut with the paper and put the donut in oil and put upside down with the paper on top


After about two minutes when the donut is fried on one side, turn to the other side


Fry for about two minutes on each side


After frying, place on an absorbent paper towel


cool slightly










לקצפת

Lotus whipped cream is enough to decorate about 10 

Donuts If you want all the donuts, double it


Multiply the filling and toppings by 2

put in a bowl

1 cream container for cold whipped cream

250 grams 


Half a glass of milk is measured in a plastic cup


90 grams

2 spoons of instant vanilla pudding powder

1 heaping tablespoon of lotus paste

Whip to a firm cream

Put in a piping bag with tinder star


for frosting donuts
Take lotus paste
and melt in the microwave
Or in Ben-Marie
Or put the jar lid
 in a pot of boiling water
also make a cup 
Crumbled lotus cookies


make a hole

inside the donuts

with the palm of your hand

and pour cream into the donuts

sprinkle over

Lotus cookie crumbs

Drizzle over the donut
Lotus cream flower
and decorate with a cookie



תגובות