לביבות לאטקס עם מלית עוף

 










English recipe listed below

למלית בשר

לשים בקערת ערבוב

1 בצל גדול לקצוץ לקוביות קטנות

מעט תבלין קינמון

500 גרם בשר טחון או עוף או בקר או הודו

מעט פלפל שחור

רבע כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה מלח

לערבב הכל


ללביבות תפוחי האדמה

לשים בקערה שנייה

לקצוץ חצי כוס פטרוזיליה

2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים

לא מבושלים לגרד על פומפיה גסה

כ-רבע כפית מלח

מעט פלפל שחור

להוסיף כשלוש כפות קמח לבן מנופה

לפי הצורך

לערבב היטב עד לקבלת עיסה דביקה


לחמם מחבת

לשים שמן קנולה בגובה 3 מילימטר

לקחת מתפוחי האדמה בגודל של משמש

לשטח מעט ביד

לשים כף מלית בשר

ולכסות שוב בתפוחי אדמה

להדק וליצור לביבה

לשים בשמן החם בחום בינוני קטן

לטגן מצד אחד כ-ארבע דקות

ולהפוך לצד השני

לטגן מכל צד כדי שהבשר יתבשל גם מבפנים

להוציא לצלחת עם נייר סופג

ולהגיש


For meat stuffing


put in a mixing bowl


1 large onion cut into small cubes


A little cinnamon spice


500 grams of ground meat or chicken or beef or turkey


A little black pepper


A quarter teaspoon of turmeric


1 teaspoon sweet paprika


2 tablespoons of olive oil


1 flat teaspoon salt


mix everything


For the potato fritters


Put in a second bowl


Chop half a cup of parsley


2 large peeled potatoes


Uncooked to scrape on a coarse grater


About a quarter teaspoon of salt


A little black pepper


Add about three tablespoons of sifted white flour


as needed


Mix well until you get a sticky paste


Heat a pan


Put canola oil at a height of 3 millimeters


Take from the potatoes the size of an apricot


flatten a little by hand


Put a spoonful of meat filling


and cover again with potatoes


tighten and form a pancake


Put in the hot oil on medium low heat


Fry on one side for about four minutes


and turn to the other side


Fry on each side so that the meat is cooked from the inside as well


Remove to a plate with absorbent paper


and submit


תגובות