English recipe listed below
למלית בשר
לשים בקערת ערבוב
1 בצל גדול לקצוץ לקוביות קטנות
מעט תבלין קינמון
500 גרם בשר טחון או עוף או בקר או הודו
מעט פלפל שחור
רבע כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
לערבב הכל
ללביבות תפוחי האדמה
לשים בקערה שנייה
לקצוץ חצי כוס פטרוזיליה
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים
לא מבושלים לגרד על פומפיה גסה
כ-רבע כפית מלח
מעט פלפל שחור
להוסיף כשלוש כפות קמח לבן מנופה
לפי הצורך
לערבב היטב עד לקבלת עיסה דביקה
לחמם מחבת
לשים שמן קנולה בגובה 3 מילימטר
לקחת מתפוחי האדמה בגודל של משמש
לשטח מעט ביד
לשים כף מלית בשר
ולכסות שוב בתפוחי אדמה
להדק וליצור לביבה
לשים בשמן החם בחום בינוני קטן
לטגן מצד אחד כ-ארבע דקות
ולהפוך לצד השני
לטגן מכל צד כדי שהבשר יתבשל גם מבפנים
להוציא לצלחת עם נייר סופג
ולהגיש
For meat stuffing
put in a mixing bowl
1 large onion cut into small cubes
A little cinnamon spice
500 grams of ground meat or chicken or beef or turkey
A little black pepper
A quarter teaspoon of turmeric
1 teaspoon sweet paprika
2 tablespoons of olive oil
1 flat teaspoon salt
mix everything
For the potato fritters
Put in a second bowl
Chop half a cup of parsley
2 large peeled potatoes
Uncooked to scrape on a coarse grater
About a quarter teaspoon of salt
A little black pepper
Add about three tablespoons of sifted white flour
as needed
Mix well until you get a sticky paste
Heat a pan
Put canola oil at a height of 3 millimeters
Take from the potatoes the size of an apricot
flatten a little by hand
Put a spoonful of meat filling
and cover again with potatoes
tighten and form a pancake
Put in the hot oil on medium low heat
Fry on one side for about four minutes
and turn to the other side
Fry on each side so that the meat is cooked from the inside as well
Remove to a plate with absorbent paper
and submit
תגובות
הוסף רשומת תגובה