אורז אדום ועוף




English recipe listed below


לחמם סיר רחב גדול

לשים 

כ- 4 כפות שמן קנולה

לשים 4 כרעיים של עוף

ולהזהיב אותם כמה דקות

משני הצדדים

לאחר ההזהבה

להוציא את העוף החוצה לצלחת

חצי מכמות השומן שנשארה במחבת מהעוף

לזרוק

להוסיף למחבת

4 בצלים חתוכים לפרוסות

ולטגן עד הזהבה כשש דקות

לאחר מכן להוציא את הבצל לצלחת


לאחר מכן להחזיר את העוף לסיר

להוסיף מי ברז

עד גובה העוף

להוסיף

2-3 כפות רסק עגבניות

1 כף  פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

מעט פפריקה חריפה

כרבע עד חצי כפית קינמון

1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים מסוננים 

כ- 300 גרם

2 כפיות מלח

מעט פלפל שחור


להרתיח 

להוסיף

כ- 1 כפית תבלין בהרט ( לא חייבים)

לכסות ולהרתיח על אש בינונית קטנה

כעשרים דקות חצי שעה עד שהעוף רך

לבדוק עם מזלג

לטעום ולהוסיף תבלינים

להוסיף

1 קילו אורז פרסי או בסמטי נקי ושטוף

להוסיף את הבצל המטוגן

להביא את התבשיל לידי רתיחה

לכסות עם מכסה ולבשל כעשרים דקות

עד שהאורז מוכן


Heat a large wide pot

put 

About 4 tablespoons of canola oil

Put 4 chicken thighs

and brown them for a few minutes

from both sides

after the gilding

Take the chicken out to a plate

Half of the remaining fat 

Throw the chicken in the pan

add to the pan

4 onions cut into slices

and fry until golden for about six minutes

Then remove the onion to a plate


Then return the chicken to the pot

Add tap water

up to the height of the chicken

add

2-3 tablespoons of tomato paste

1 tablespoon of sweet paprika

1 teaspoon of turmeric

A little hot paprika

About a quarter to half a teaspoon of cinnamon

1 box of chickpeas

 Boiled and filtered about 300 grams

2 teaspoons of salt

A little black pepper

boil 


add


About 1 teaspoon of Bharat spice (optional)


Cover and boil on medium low heat


About twenty minutes and half an hour until the chicken is tender


test with a fork


Taste and add spices


add


1 kilo of clean and washed Persian or basmati rice


Add the fried onion


Bring the stew to a boil


Cover with a lid and cook for about twenty minutes


until the rice is ready





תגובות