English recipe listed below
לחמם סיר רחב גדול
לשים
כ- 4 כפות שמן קנולה
לשים 4 כרעיים של עוף
ולהזהיב אותם כמה דקות
משני הצדדים
לאחר ההזהבה
להוציא את העוף החוצה לצלחת
חצי מכמות השומן שנשארה במחבת מהעוף
לזרוק
להוסיף למחבת
4 בצלים חתוכים לפרוסות
ולטגן עד הזהבה כשש דקות
לאחר מכן להוציא את הבצל לצלחת
לאחר מכן להחזיר את העוף לסיר
להוסיף מי ברז
עד גובה העוף
להוסיף
2-3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
מעט פפריקה חריפה
כרבע עד חצי כפית קינמון
1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים מסוננים
כ- 300 גרם
2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
להרתיח
להוסיף
כ- 1 כפית תבלין בהרט ( לא חייבים)
לכסות ולהרתיח על אש בינונית קטנה
כעשרים דקות חצי שעה עד שהעוף רך
לבדוק עם מזלג
לטעום ולהוסיף תבלינים
להוסיף
1 קילו אורז פרסי או בסמטי נקי ושטוף
להוסיף את הבצל המטוגן
להביא את התבשיל לידי רתיחה
לכסות עם מכסה ולבשל כעשרים דקות
עד שהאורז מוכן
Heat a large wide pot
put
About 4 tablespoons of canola oil
Put 4 chicken thighs
and brown them for a few minutes
from both sides
after the gilding
Take the chicken out to a plate
Half of the remaining fat
Throw the chicken in the pan
add to the pan
4 onions cut into slices
and fry until golden for about six minutes
Then remove the onion to a plate
Then return the chicken to the pot
Add tap water
up to the height of the chicken
add
2-3 tablespoons of tomato paste
1 tablespoon of sweet paprika
1 teaspoon of turmeric
A little hot paprika
About a quarter to half a teaspoon of cinnamon
1 box of chickpeas
Boiled and filtered about 300 grams
2 teaspoons of salt
A little black pepper
boil
add
About 1 teaspoon of Bharat spice (optional)
Cover and boil on medium low heat
About twenty minutes and half an hour until the chicken is tender
test with a fork
Taste and add spices
add
1 kilo of clean and washed Persian or basmati rice
Add the fried onion
Bring the stew to a boil
Cover with a lid and cook for about twenty minutes
until the rice is ready
תגובות
הוסף רשומת תגובה