סופריטו עוף ותפוחי אדמה

 







להכין

 4 תפוחי אדמה בינוניים לא מבושלים

מקולפים חתוכים לפרוסות של כשתי סנטימטר

להכין כ- 4- 5 בצלים גדולים חתוכים לקוביות

גדולות

לחמם סיר גדול

לשים 

1 כף שמן קנולה

לשים 

1 עוף שלם מפורק

לטגן כמה דקות מכל הצדדים

עד שמזהיב יפה

לאחר מכן להוציא החוצה מהסיר



לשים בסיר  שמן קנולה כשתי מלימטר

להוסיף

כרבע כפית

כרבע כפית פפריקה מתוקה

לערבב

ולהוסיף

את פרוסות תפוחי אדמה

ולטגן לצבע יפה משני הצדדים

תפוחי האדמה לא צריכים להיות

רכים מבפנים

להוציא לקערה וכך לטגן את כל

תפוחי האדמה



לשים בסיר

את הבצל להוסיף מעט 

כרבע כפית מלח

לטגן את הבצל שהו יותר רך

ומעט זהוב

להוסיף

כרבע כפית כורכום

מעט פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

לערבב כעשרים שניות

להוסיף

מים רותחים עד גובה הבצל ולערבב



להוסיף

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

לשים במחבת את העוף

ואת תפוחי האדמה לפזר על תפוחי האדמה

מעט מלח

לכסות את הסיר עם מכסה

לשים בתנור חם 

140 מעלות כשעה שעה וחצי

לאחר מכן להוציא את המכסה

ולהזהיב בתנור

על 180 מעלות כחצי שעה

אפשר לבשל על אש קטנה כשעתיים





תגובות