חזה עוף חרדל ודבש

 








English recipe is listed below

4 חזה עוף חתוך פרפרים

 (חזה עוף שלם עבה חתוך לשניים ללא העור)

לחרוץ על  כל חזה עוף פסים באלכסון

לשים בתבנית אפיה עם נייר אפייה

על כל חזה עוף

 לשים כ- 1 כפית חרדל דיז'ון

לשים כ- 1 כפית דבש

לפזר על כל חזה עוף

מעט מלח כרבע כפית

מעט פלפל שחור

לזלף על כל חזה עוף 

 1 כף שמן זית 

לפזר

 כרבע כפית פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה



למרוח  בתבלינים

את חזה העוף משני הצדדים

לשים על כל חזה עוף ענף של רוזמרין

לתת לנוח במקרר כחצי שעה


לחמם תנור לחום גבוהה

של 220 מעלות כ- 10 דקות

להזהיב את החזה בתנור

להוציא מהתנור

לקחת מהתבלינים שבתחתית התבנית

 ולפזר שוב על חזה העוף

להחזיר לתנור לעוד כחמש דקות או לפי הצורך

סך הכל אפיה של כ- 12- 15 דקות

עד שהבשר מבושל גם מבפנים לבדוק

 לא ליייבש



4 butterfly cut chicken breast

 (Thick whole chicken breast cut in half without the skin)

Score diagonal stripes on each chicken breast

Put in a baking dish with baking paper

on each chicken breast

 Put about 1 teaspoon Dijon mustard

Put about 1 teaspoon of honey

Sprinkle over each chicken breast

A little salt, about a quarter of a teaspoon

A little black pepper

Drizzle over each chicken breast 

 1 tablespoon olive oil 

disperse

 About a quarter teaspoon of sweet paprika

A little hot paprika

spread with spices

the chicken breast on both sides

Put a sprig of rosemary on each chicken breast

Let it rest in the fridge for about half an hour

Heat oven to high heat

of 220 degrees for about 10 minutes

Brown the breast in the oven

take out of the oven

Take from the spices at the bottom of the pan

 and sprinkle again on the chicken breast

Return to the oven for another five minutes or as needed

A total of about 12-15 minutes of baking

Check until the meat is cooked from the inside as well

 Do not dry
סמל 'אומת על ידי הקהילה'







תגובות