מאפה פילו בטטה וביצה







לפירה


מרתיחים כ-6 תפוחי אדמה קטנים 

ו-1 בטטה במים, 

מבשלים עד שהם רכים, 

לקלף אותם



לשים בקערה

מועכים עם מזלג למחית

לְהוֹסִיף

בערך חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור



לְהוֹסִיף

1 כף שמן זית

מועכים ומערבבים
לְהוֹסִיף

בערך חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

מערבבים כשתי דקות



לְהוֹסִיף

את הפטרוזיליה

ומערבבים

שמים את הפירה הבטטה

את הבצל והפטריות

 ומערבבים


3-4 בצלים גדולים

לקצוץ לפרוסות דקות

לקצוץ קטן

2 כפות פטרוזיליה



מחממים מחבת על אש בינונית

לָשִׂים 

כשתי כפות שמן זית

להוסיף את הבצל

ומטגנים עד להזהבה



לְהוֹסִיף

230 גרם פטריות פרוסות

מקופסה מסוננת

או פטריות טריות

לְהוֹסִיף

בערך חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

מערבבים כשתי דקות



לְהוֹסִיף

את הפטרוזיליה

ומערבבים

שמים את הפירה הבטטה

את הבצל והפטריות

 ומערבבים




למריחה להכין

קערה קטנה עם

מעט שמן זית ומברשת


לשים על השולחן

 נייר אפייה

לשים על הנייר

2 דפים של בצק פילו

למרוח מעט בשמן זית


לחלק עם סכין  ל- 16 ריבועים 


לשים ריבוע בצק בתבנית מאפינ'ס

כשהבצק המוברש בשמן מונח כלפי מטה

ועליו להניח עוד ריבוע בצק


להבריש את הבצק

 עם מעט שמן זית


למלא כל  בצק בכף 

פירה בטטה


למלא כל בצק 

בביצה קטנה לא מבושלת 


לפזר על כל קוקוט

מעט שומשום

מעט מלח 

ומעט פלפל שחור


לפזר מעט פטרוזליה

לאפות בתנור חם

160 מעלות

כ- 20 דקות

תגובות