קפקייקס שוקולד








English recipe listed below

 החומרים מדודים בגרמים

או בכוס חד פעמית לשתייה קרה

כוס פלסטיק שווה לשלושת רבעי

כוס מדידה בינלאומית

לשים בקערה

1.1/3 כוס 200 גרם

1 כוס שמן קנולה 160 גרם

3/4 כוס שמנת לקצפת חלבית

110 גרם

 או לפרווה שמנת צמחית

1/3 כוס אבקת קקאו לא ממותקת 18 גרם

1 כוס אבקת שוקולית 100 גרם

רבע כפית מלח

לערבב


להוסיף

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

לערבב ולהוסיף

1.1/3 כוס קמח לבן מנופה 125 גרם

1 כפית אבקת אפייה

ולערבב


לשים בתבניות של מאפ'ינס

 עם נייר מנג'ט שמתי במנג'טים מיספר 2

למזוג 3/4 גובה המנג'ט

יצאו כ- 50 יחידות

לאפות בתנור חם

160 מעלות

כ-25 דקות ולקרר


לקרם שוקולד לציפוי

לשים בסיר

3/ 4 כוס שמנת לקצפת 130 גרם

1/3 כוס חלב 50 גרם

30 גרם חמאה

להביא לידי רתיחה

לכבות את האש

להוסיף

200 גרם שוקולד מריר שבור

לחכות כדקה ולערבב לקרם חלק

לקרר מעט


לקחת קפקייק לטבול את החלק העליון

בשוקולד או עם כפית

לפזר מעט סוכריות צבעוניות או אגוזים,

שוקולד מגורד לקרר מעט


לקרם קצפת לקישוט לא חייבים

לשים במיקסר

1 מיכל קצפת 250 גרם

1/2 כוס חלב 100 גרם

חצי חבילה אבקת אינסטנט פודינג וניל 

40 גרם

3 כפיות סוכר

להקציף לקרם יציב


לשים בשק זילוף עם צינטר כוכבי

ולזלף קצפת על כל קפקייקס

ניתן לזלף על הקצפת מעט מקרם

 השוקולד שנשאר מהציפוי 

לקחת מעט ריבה אדומה ולשים

 באמצע הקצפת או חתיכת דובדבן מסוכר

לפזר מעט סוכריות ציבעוניות












תגובות