דגי אמנון פיקנטי של אולמות






English recipe listed below



לחמם מחבת לשים

2 כפות שמן במחבת

 להוסיף 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

 לטגן כארבע דקות

להוסיף

3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

לטגן כעוד 3 דקות

להוסיף

1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים

300 גרם


להוסיף

1 כפית שטוחה תבלין דג

חצי כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית שטוחה פפריקה חריפה

מעט פלפל שחור

1 כפית שטוחה מלח

ניתן להוסיף 2 שיני שום כתושות

לערבב

להוסיף

1 כוס מים 150 גרם

לבשל כדקה שישארו נוזלים

ולהוסיף

חצי כוס פטרוזיליה ושמיר או כוסברה קצוצים

לערבב ולקרר


לשים בתבנית גדולה

קצת מהירקות 

להניח על הירקות פילה אמנון 4- 5 יחידות

או לפי הצורך

לפזר על הדגים מעט פלפל שחור

ומעט מלח

על כל פילה דג לשים מהירקות וכל הרוטב

שהדגים יכוסו בירקות והרוטב שיקבלו טעמים

אפיה 180 דקות כעשרים -25 דקות

לאחר האפיה לזלף מעט שמן זית

ולהגיש


Heat a pan to put

2 tablespoons of oil in the pan

 Add 2 large onions cut into strips

 Fry for about four minutes

add

3 red peppers cut into strips

Fry for another 3 minutes

add

1 box of cooked chickpeas

300 grams
add
1 flat spoon fish seasoning

Half a teaspoon of turmeric
1 teaspoon sweet paprika
Half a teaspoon of hot paprika
A little black pepper
1 flat teaspoon salt

You can add 2 crushed garlic cloves to mix

add
1 glass of water 150 grams
Cook for about a minute so that liquid remains

and add
Half a cup of chopped parsley and dill or coriander
mix and cool

put in a large pan
Some of the vegetables 

Place 4-5 tilapia fillets on the vegetables
or as needed
Sprinkle some black pepper on the fish
and a little salt

Put the vegetables and all the sauce on each fish fillet

Let the fish be covered with vegetables and the sauce get flavors
Bake at 180 for about twenty-25 minutes
After baking, sprinkle a little olive oil
and submit





תגובות