כיסני תפוחים מהיר

 






The English recipe is listed below


למלית

לחתוך לקוביות קטנות

 2 תפוחי עץ גדולים

לא מקולפים


לשים בקערה

להוסיף

1 כפית תמצית וניל

רבע כפית קינמון

להוסיף ככף וחצי קינמון


להוסיף

להוסיף

3 כפות סוכר לבן

או  3-4 שקיות תחליף סוכר


להוסיף

1 כף קורנפלור

ולערבב


לקחת בצק עלים

לחתוך לרצועות של כ- 10 סנטימטר

לחלק אותה לשתיים ולמתוח מעט


לשים כף אחת מלית תפוחים

בקצה הבצק ולקפל את הבצק

מעל המלית

להדק ולסגור את השוליים


לקחת מזלג

וללחוץ מסביב הבצק

בשוליים

ולחרוץ 3 חתכים על אמצע המאפה


לשים בתבנית

עם נייר אפייה


להבריש כל מאפה במעט

שמן קנולה

ולפזר מעט שבבי שקדים


לאפות בתנור חם

170- 180 מעלות

כ- 25-30 דקות


כשהמאפה יוצא מהתנור

לפזר מעט אבקת סוכר

או תחליף סוכר

להגיש חמים

סמל 'אומת על ידי הקהילה'

Bake in a hot oven

170-180 degrees

About 25-30 minutes






סמל 'אומת על ידי הקהילה'


for stuffing

cut into small cubes

 2 large apples

not peeled


put in a bowl

add
1 teaspoon vanilla extract
1/4 teaspoon of cinnamon

to add
About a tablespoon
 and a half of raisins

add 3 tablespoons
 of white sugar or 
3-4 bags sugar free

add

1 tablespoon cornflour

and mix

Take puff pastry

Cut into strips of about 10 centimeters

Divide it in half and stretch a 

Put one tablespoon of apple filling

at the edge of the dough and fold the dough

over the stuffing

Fasten and close the edges

take a fork

and press around the dough

on the margins

and score 3 cuts in the middle of the pastry

put in a mold

with baking paper

Brush each pastry lightly

Canola oil

and sprinkle some almond chips

Bake in a hot oven

170-180 degrees

About 25-30 minutes

When the pastry comes out of the oven

sprinkle a little powdered sugar

or free sugar  powder

serve hot
סמל 'אומת על ידי הקהילה'
סמל 'אומת על ידי הקהילה'

סמל 'אומת על ידי הקהילה'

תגובות