בקלאווה פיסטוק שקדים

 



The English recipe is listed below



למלית פיסטוק שקדים

100 גרם שקדים 

טחונים אפשר לטחון

עם קליפה 


לטחון לחתיכות קטנות

 200 גרם פיסטוק

לא אפויים 


לשים בקערה

את השקדים

והפיסטוקים

לערבב

להוציא כשתי כפות ולהשאיר לקישוט

הבקלאווה לאחר האפייה


להוסיף 

3 כפות סוכר לבן

1/3 כפית קינמון

ולערבב


לקחת תבנית אפיה סגורה

בגודל 30× 40 סנטימטר

להבריש את התבנית

בבסיס ובשוליים

 עם חמאה מומסת או מרגרינה

או שמן קנולה 


להניח על התבנית 

 דף בצק פילו

ולשמן במעט שמן או

 חמאה מומסת או מרגרינה

אם משתמשים בחמאה או מרגרינה

צריך כ- 100 גרם מומסת

להניח עוד דף פילו

ולהבריש בשמן

כך ליצור כ- 6- 8 שכבות בצק


לשים על הפילו

את מלית הפיסטוקים

וליישר

לשים מעל שוב כ-6- 8 שכבות

בצק פילו

מוברשות בשמן או חמאה או מרגרינה מומסת


לכסות את שכבת הפילו האחרונה

שהבצק יהיה יפה ולא קרוע

ולהדק 


לסמן ולחתוך למנות

חתכתי ל- 28 ריבועים 


להבריש את שכבת  בצק הפילו

מלמעלה בשמן או חמאה

או מרגרינה

לאפות בתנור חם

160 מעלות כ- 30- 40 דקות

עד הזהבה


לסירופ סוכר

לשים בסיר

3/4 כוס סוכר לבן מדוד בכוס

פלסטיק חד פעמית 100 גרם 

להוסיף

150 גרם מי ברז

להוסיף

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סירופ מייפל או סילאן או דבש


להרתיח

כשתי דקות ולקרר את הסירופ

בחוץ


לאחר האפיה כשהבקלאווה

יצאה ישר מהתנור והיא חמה

לשפוך עליה את כל הסירופ הקר

ולקשט עם הפיסטוק על כל מנה


For the almond pistachio filling
100 grams of almonds 
Ground can be ground
with shell
grind into small pieces

 200 grams of pistachios

not baked
סמל 'אומת על ידי הקהילה'

put in a bowl

the almonds

And the pistachios

mix

Take out about two tablespoons
 and leave for decoration
The baklava after baking

Take a closed baking dish

in size 30 x 40 centimeters

brush the pattern

in the base and in the margin

 with melted butter or margarine

or canola oil

place on the mold 

 A sheet of filo dough

and oil with a little oil or

 melted butter or margarine

If using butter or margarine

You need about 100 grams dissolved

Place another sheet of phyllo

and brush with oil

This is how to create about 6-8 layers of dough

Put on the filo

The pistachio filling

and straighten

Put about 6-8 layers on top again

Filo dough

brushed with oil or butter or melted margarine

Cover the last layer of phyllo

That the dough will be beautiful and not torn

and tighten

Mark and cut into portions

I cut into 28 squares

Brush the filo dough layer

Top with oil or butter

or margarine

Bake in a hot oven

160 degrees for about 30-40 minutes

until golden

for sugar syrup

put in a pot

3/4 cup of white sugar measured in a cup

Disposable plastic 100 grams
סמל 'אומת על ידי הקהילה'
boil

About two minutes and cool outside

After baking when the baklava
Straight out of the oven and it's hot
Pour all the cold syrup over it
and decorate with the pistachio on each dish

סמל 'אומת על ידי הקהילה'

תגובות