פאי אגוזים טופי קרמל

 








English recipe listed below

הכמויות מדודות בכוס אוניברסאלית

או בכוס קרטון לשתייה חמה

למלית

פאי אגוזים טופי קרמל פרווה
לטופי קרמל אגוזים-
על אש בינונית קטנה

לקחת מחבת לשים-

 1 כוס סוכר לבן 120 גרם

1/2 כוס סוכר חום כהה 120 גרם

לתת לסוכר להתקרמל לצבע ענברי אבל לא שרוף

 ליצור קרמל  בהיר

אפשר לנענע את המחבת

להוסיף רבע כפית מלח



להוסיף בהדרגה

שלושת רבעי כוס שמנת צמחית או חלבית

175 גרם לערבב כל הזמן

עד שהקרמל חלק אם יש עדיין גושי סוכר

ניתן לסנן

להוסיף

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה

או חמאה

להוסיף

1 כפית תמצית וניל ולערבב

עד שהמרגרינה או החמאה מומסים



להוסיף

300 גרם אגוזי מלך או אגוזים אחרים

לערבב כדקה בבישול על חום נמוך בינוני

להוסיף

2 כפות מייפל לערבב ולקרר


להכנת הבצק

לשים בקערה

  2 כוסות קמח לבן מנופה 200 גרם

 להוסיף 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה

או חמאה בטמפרטורת החדר,

 להוסיף קורט מלח

 להוסיף מעט תמצית וניל או שקית סוכר וניל,

 להוסיף קצת פחות מ- 1/2 כוס סוכר לבן- 50 גרם

 לערבב ידנית 

ליצור פירורים

 


להוסיף 1 ביצה 

ואת שאר הקצפת הצמחית שנשארה במיכל

ללוש  ולגבש לבצק אחיד. 

לעטוף בניילון נצמד ולקרר כחצי שעה במקרר.

 לרדד על שולחן מקומח לקוטר 

של תבנית פאי  26 ס"מ 

בעובי ש כ-3-4 מ"מ גם לשים בשולי התבנית

 לחתוך עודפי בצק. 



לשים את מלית האגוזים על כל בסיס הבצק-

לאפות ב-170 מעלות

 כ-25 מעלות עד הזהבה גם בתחתית.



The quantities are measured in a universal cup

or in a cardboard cup for hot drinks

for stuffing

Fudge Caramel Toffee Nut Pie
For nut caramel toffee-
on medium low heat

take a pan put-

 1 cup of white sugar 120 grams

1/2 cup dark brown sugar 120 grams

Let the sugar caramelize to an amber color but not burnt

 create a light caramel

You can shake the pan

Add a quarter teaspoon of salt





add gradually

Three quarters of a cup of vegetable or dairy cream

175 grams mix all the time

until the caramel is smooth if there are still lumps of sugar

Can be filtered

add

50 grams of butter-flavored margarine
or butter

add

1 teaspoon of vanilla extract and mix

until the margarine or butter is melted





add

300 grams of walnuts or other nuts

Mix for about a minute while cooking on medium-low heat

add

2 spoons of maple mix and cool



to prepare the dough

put in a bowl

  2 cups of sifted white flour 200 grams

 Add 100 grams of butter-flavored margarine

or butter at room temperature,

 Add a pinch of salt

 add a little vanilla extract or a bag of vanilla sugar,

 Add a little less than 1/2 cup of white sugar - 50 grams

 Mix by hand 

make crumbs

Add 1 egg 

and the rest of the vegetable whipped cream that remained in the container

Knead and knead into a uniform dough. 

Wrap in cling film and chill for half an hour in the fridge.

 Roll out on a floured table to a diameter 

of a 26 cm pie pan 

About 3-4 mm thick, also put on the edges of the mold

 Cut off excess dough. 





put the nut filling on the entire base of the dough -

Bake at 170 degrees

 About 25 degrees until golden even on the bottom.
סמל 'אומת על ידי הקהילה'


תגובות