בקלי קלות- מניפות תפוחי אדמה

 









English recipe listed below

מתכון-
לרחוץ כ-7-8 תפוחי אדמה בינוניים עם  הקליפה.
לחתוך לפרוסות דקות כ-3 מ"מ פרוסות

 לא לחתוך עד הסוף כדי שתפוחי האדמה 

יישארו שלמים.

ניתן להניח משני צידי תפוחי האדמה שיפודים 

וכך לחתוך השיפודים יעצרו את החיתוך עד למטה.


בקערה לשים-
4 כפות שמן זית.
קורט פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה,
1 כפית שטוחה מלח,
1 שן שום כתושה.
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק- 

(או 2 קוביות פטרוזיליה קפואה).
2 ענפי רוזמרין או 1/2 כפית תבלין אורגנו.
לערבב הכל ולהוסיף-
2 כפות מים ולערבב.

להבריש את תפוחי האדמה ברוטב הזה או
בעזרת כף לטפטף על תפוחי האדמה

 להשתדל שיכנס רוטב בין הפרוסות.
לשפוך 1 כוס מים -מדוד בכוס פלסטיק

 לשתייה קרה

 150 גרם

 

לשפוך את המים על

תחתית התבנית. -

לעטוף את התבנית בנייר כסף,
לאפות בחום גבוה 180 מעלות
כ- 40 דקות.
לאחר מכן להוציא מהתנור,
לשפוך את הנוזלים לתוך קערה

 ולמזוג את הרוטב  בחזרה על
תפוחי האדמה
להחזיר לתנור ללא נייר הכסף

 לאפייה של כ-1/4 שעה עד הזהבה


recipe-
Wash about 7-8 medium potatoes with the skin.
Cut into thin slices about 3 mm slices

 Do not cut all the way to the potatoes 

will remain intact.

Skewers can be placed on both sides of the potatoes 

And so cut the skewers will stop the cut all the way down.

In a bowl put-
4 tablespoons of olive oil.
A pinch of black pepper
1/2 teaspoon sweet paprika,
1 flat teaspoon salt,
1 crushed garlic clove.
Half a cup of finely chopped parsley 

(or 2 frozen parsley cubes).
2 sprigs of rosemary or 1/2 teaspoon of oregano spice.
mix everything and add-
2 tablespoons of water and mix

brush the potatoes
 In this sauce or
Using a spoon, drizzle on
 the potatoes
 Try to get a sauce
 between the slices.
Pour 1 cup of water - measure 
in a plastic cup
 for a cold drink
 150 grams

pour the water on

bottom of the mold. -

wrap the mold in foil,
Bake at a high temperature of 180 degrees
About 40 minutes.
then remove from the oven,
Pour the liquid into a bowl

 and pour the sauce back on
the potatoes
Return to the oven without the foil

 Bake for about 1/4 hour until golden


סמל 'אומת על ידי הקהילה'





תגובות