עוגיות בעבע תמרים עירקי

 






English recipe listed below

החומרים לבצק מדודים 

בכוס פלסטיק חד פעמית

לשתייה קרה כוס כזו שווה

 לשלושת רבעי כוס מדידה אוניברסלית

1 קילו קמח

חצי כוס שמן קנולה 100 גרם

3 כפות סוכר

1 כפית מלח.

1 כף שמרים יבשים 10 גרם

או 25 גרם שמרים טריים

200 גרם מרגרינה או חמאה רכה

מים חמימים לפי הצורך בערך 2.5 כוסות

מוסיפים לפי הצורך


למלית תמרים

500 גרם תמרים מעוכים בוואקום

לנקות מהענפים

לגלגל לכדורים בגודל של עגבניות שרי


לבצק לשים בקערה אפשר גם לערבב ידנית 

או לערבב במיקסר

את הקמח, סוכר

מלח שמרים

מרגרינה או חמאה

שמן  

ניתן חהוסיף ככף תבלין חוו'ייג לאפיה

 להתחיל 

ללוש ולהוסיף בהדרגה מים חמימים

עד שמתקבל בצק נעים כמו פסטלינה

ללוש כשלוש דקות


לכסות את הבצק עם ניילון נצמד

ולתת לבצק לתפוח כשעה

הבצק צריך לתפוח אך לא חייב

 להכפיל את נפחו

לאחר התפיחה לקמח שולחן עבודה

להוריד את הבצק על השולחן

לחתוך לרצועות ולחתוך לחתיכות

בגודל של כדור פינג פונג כ- 30 גרם כל כדור

לכדרר כל חתיכת בצק



לקחת כדור בצק

למעוך אותה

לשים במרכז הבצק  כדור תמרים

לסגור את הבצק על מלית התמרים

למעוך עם היד על השולחן

לקחת מערוך ולרדד את הבצק

לקוטר של כ- 7- 10 סנטימטר

לעובי של כשתי מלימטר

לשים את העוגיות 

מעל תבנית עם נייר אפייה

למרוח בביצה

לפזר שומשום

לחורר את העוגיות עם מזלג

לאפות בתנור חם 180 מעלות

כ- 25 דקות עד הזהבה


The ingredients for the measured dough 
in a disposable plastic cup
For a cold drink such a glass is worth it
For three-quarters of a universal measuring cup

1 kilo of flour
Half a cup of canola oil 100 grams
3 tablespoons of sugar
1 teaspoon of salt.
1 tablespoon dry yeast 10 grams
or 25 grams of fresh yeast
200 grams of margarine or soft butter
Warm water as needed, about 2.5 cups
Add as needed

Date filling

500 grams of vacuum-squeezed dates

to clean from the branches

Roll into balls the size of cherry tomatoes

For the dough to be put in a bowl, you can also mix it by hand 
or mix in a mixer
The flour, sugar
Yeast salt
margarine or butter
oil  
You can add about a spoonful of Khavaig spice to the baking
 begin 
Knead and gradually add warm water
until you get a pleasant paste-like dough

Knead for about three minutes

Cover the dough with plastic wrap
and let the dough rise for about an hour

The dough should rise but does not have to

 double its volume

After rising to table flour

Put the dough on the table

cut into strips and cut into pieces

The size of a ping pong ball, about 30 grams each

Drizzle each piece of dough

Take a ball of dough and crush it
Put a ball of dates in the center
Close the dough over the date filling
Crush with your hand on the table
Take a rolling pin and roll out the dough
For a diameter of about 7-10 centimeters
to a thickness of about two millimeters
Put the cookies 
over a tray with baking paper
Brush with egg and sprinkle with sesame seeds
Pierce the cookies with a fork
Bake in a hot oven at 180 degrees
About 25 minutes until golden
סמל 'אומת על ידי הקהילה'



תגובות