עוגת שמרים פרג

 





English recipe listed below

החומרים מדודים בגרמים או בכוס

חד פעמית לשתייה קרה

כוס פלסטיק שווה ל- שלושת רבעי כוס

מדידה אוניברסלית

למלית פרג מספיק ל- 2 או שלוש עוגות

לשים בסיר

ככוס וחצי מי ברז 300 גרם או חלב

2 כוסות סוכר לבן 300 גרם.

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סילאן או דבש

1 כף מיץ לימון

1 כפית שטוחה קינמון

חצי גרידת לימון מגורד

להרתיח


להוסיף

כ- 50 גרם צימוקים

להוסיף 250 גרם פרג טחון טרי טחון במקום

חצי כוס פרג שלם -50 גרם

50 גרם מרגינה או חמאה

לערבב

ולהוסיף

פירורי עוגות או פירורי ביסקוויטים לפי הצורך

כשתי כוסות 125 גרם

לערבב ולהסמיך את העיסה ולקרר


לבצק

לשים במיקסר 

250 גרם מרגירינה קרה או חמאה

1 כפית תמצית וניל

חצי כפית מלח

חצי כוס סוכר לבן 75 גרם

לערבב במיקסר עד שהמרגרינה רכה לא להקציף

להוסיף

חצי גרידת לימון בינוני

1 ביצה

לערבב


ולהוסיף

500 גרם קמח לבן מנופהק

1 כפית שמרים יבשים

לערבב ותוך כדי להוסיף

לפי הצורך

כ- חצי כוס מי ברז כ- 100 גרם

לערבב עד שמתקבל בצק חלק ונעים

ונוח לערבב כשתי דקות

להוריד את הבצק מהמיקסר

לעטוף בניילון נצמד

ולשים במקרר למנוחה כ- 20 דקות


לאחר שהבצק התקרר לחלק אותו ל- חצי

או לשלוש עוגות מה שתעדיפו

על משטח מקומח

לרדד למלבן בגודל של 45×30 ס"מ

ובעובי של 3 מלימטר

לשים חצי מלית פרג באמצע הבצק 

לכל האורך

להשאיר שוליים


את השוליים  משני הצדדים

לחתוך לפסים אלכסוניים 

בעובי של כ- 1 סנטימטר

ולסגור פס בצק על פס בצק

כמו קליעה

לשים על תבני אפייה עם נייר אפייה

למרוח בביצה מעורבב עם 1 כפית מי ברז

לתת לעוגה לנוח מחוץ למקרר כעשרים דקות

למרוח שוב בביצה

לפזר מעל פרוסות  שקדים 


אפייה בתנור חם

180 מעלות אפיה כ- 25- 30 דקות לפי הצורך

עד הזהבה

לשמור במקרר ניתן לחמם מעט בתנור


The ingredients are measured in grams or in a cup
Disposable for cold drinks
A plastic cup is equal to three quarters of a cup
universal measurement

Poppy filling is enough for 2 or three cakes
put in a pot
About a glass and a half of tap water 300 grams or milk
2 cups of white sugar 300 grams.
1 teaspoon vanilla extract
2 tablespoons of silan or honey
1 tablespoon lemon juice
1 flat teaspoon cinnamon
Half a grated lemon zest
boil
add

About 50 grams of raisins

Add 250 grams of freshly ground poppy seeds instead

Half a cup of whole poppy - 50 grams

50 grams of margarine or butter

mix

and add

Cake crumbs or biscuit crumbs as needed

About two cups 125 grams

Mix and thicken the pulp and cool

for the dough
put in a mixer with a kneading hook
250 grams of cold margarine or butter cannot be substituted for oil
1 teaspoon vanilla extract

Half a teaspoon of salt

Half a cup of white sugar 75 grams

Mix in a mixer until the margarine is soft, do not whip
add

Half a medium lemon zest

1 egg
mix
for the dough
put in a mixer with a kneading hook
250 grams of cold margarine or butter cannot be substituted for oil
1 teaspoon vanilla extract

Half a teaspoon of salt

Half a cup of white sugar 75 grams

Mix in a mixer until the margarine is soft, do not whip
add

Half a medium lemon zest

1 egg
mix

After the dough has cooled, divide it in half

Or for three cakes, whichever you prefer

on a floured surface

Roll into a rectangle measuring 45x30 cm

and 3 millimeters thick

Put half of the poppy filling in the middle of the dough 

throughout

leave a margin
the margins on both sides
cut into diagonal strips 
About 1 centimeter thick

and close a strip of dough on a strip of dough
like shooting

Put on baking sheets with baking paper

Spread in an egg mixed with 1 teaspoon of tap water

Let the cake rest outside the refrigerator for about twenty minutes

Brush again with egg

sprinkle over sliced ​​almonds

Baking in a hot oven

Bake at 180 degrees for about 25-30 minutes as needed

until golden

Keep in the fridge, you can warm it up a little in the oven
סמל 'אומת על ידי הקהילה'



תגובות