אורז קיצ'רי עיראקי

 







Recipe in English registered
at the end of the video

החומרים


4 כוסות אורז פרסי או בסמטי נקי שתוף ומסונן

2 כוסות עדשים כתומות 

נקיות  שטופים ומסוננים


לחמם סיר

לשים את האורז

ואת העדשים

לשפוך עליהם מים רותחים

בגובה של סנטימטר מעל האורז והעדשים


להוסיף

כ-2 כפיות מלח

לערבב ולהביא לידי רתיחה

לכסות את הסיר עם מכסה

לבשל על אש קטנה כ- 17- 20 דקות

עד שהאורז והעדשים רכים


לשים בסיר אחר

כ- 4.5 כפות שמן קנולה

5-4 שיני שום כתושות 

1 כף שטוחה כמון

רבע כפית כורכום

ולערבב על אש בינונוית

עד שהשום מזהיב להיזהר לא לשרוף את השום

כחצי דקה או לפי הצורך


לשפוך את השמן והשום

על האורז ולערבב בזהירות


ניתן להגיש מלמעלה עם אגוזים צימוקים שקדים

או בצל מטוגן


the materials

4 cups of clean washed and filtered Persian or Basmati rice

2 cups orange lentils 

Clean, washed and filtered

Heat a pot

Put the rice

and the lentils

pour boiling water over them

At a height of a centimeter above the rice and lentils


add

About 2 teaspoons of salt

stir and bring to a boil

Cover the pot with a lid

Cook on low heat for about 17-20 minutes

until the rice and lentils are soft


put in another pot

About 4.5 tablespoons of canola oil

4-5 crushed garlic cloves 

1 flat spoon cumin

A quarter teaspoon of turmeric

and stir over medium heat

Until the garlic is golden, be careful not to burn the garlic

About half a minute or as needed


Pour the oil and garlic

on the rice and mix carefully

Can be served on top with walnuts, raisins, and almonds

or fried onions
סמל 'אומת על ידי הקהילה'






תגובות