קובה בורגול בשר אפויה

 










מתכון-הכל מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
לשים בקערה שתי כוסות בורגול דק -לשפוך מים רותחים עד גובה הבורגול
ולהמתין כ-10 דקות.
לאחר מכן להוסיף-
1/2 כוס קמח לבן,
1/4 כפית פפריקה חריפה, אפשר גם מתוקה,
קורט כורכום,
קורט פלפל שחור,
1/2 כפית מלח או לפי הטעם,
2 כפות שמן זית.

להתחיל לערבב ולהוסיף מים לפי הצורך,
לבצק חלק וקצת דביק -

 הוספתי כ-3/4 כוס מים.(מדוד בכוס חד פעמיתׂ/
לשמן בספרי שמן או למרוח שמן 

תבניות טרטלטים חד פעמים .
לקחת מן העיסה ולשים בתוך

 התבנית ולרפד אותה גם בסיס וגם שוליים כמו
קערות טרטלטים.
למלא בפנים עם מלית הבשר.

לכיסוי-לקחת כדור בצק בקוטר 

של כ-3-4 ס"מ ליצור כדור ולשטח

 בין הידיים לקוטר יותר  גדול מקוטר התבניות.
להניח את הבצק על המלית , 

ולהדק הכל יפה וישר מלמעלה שהבצק יכסה הכל.
מעל לרסס עם ספרי מן או למרוח שמן זית
אפיה- 180 מעלות חום גבוה 

כ- 25 דקות עד הזהבה.



למלית בשר-
להוסיף 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות.
לטגן כ-5 דקות עד הזהבה קלה

להוסיף 1 גזר מגורד. -לטגן כדקה שתיים.
לאחר מכן 

להוסיף

 1 כפית שמן קנולה ולשים תבלינים-
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה.
1/2 כפית כמון
1/4 כפית כורכום.
ניתן להוסיף שן שום כתושה.

לערבב הכל כחצי דקה
להוסיף קורט פלפל שחור.
להוסיף 500 גרם בשר טחון של

 עוף או בקר או לבחירתכם
לערבב ולהוסיף 1/2 כפית מלח.
לערבב כדקה שתיים עד אשר

 הבשר מלבין ומתפורר.
להוסיף חצי כוס פטרוזיליה קצוצה 

לערבב ולקרר מעט


תגובות