הכנת טורטיות עם מוקפץ

 





English recipe listed below



לבצק-

2.1/3  כוסות קמח - מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.( 200 גרם קמח,).

3/4 כוס מים - מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה(120 גרם מים), 

1/4 כפית מלח,

לערבב ביחד את הכל , כשמוסיפים מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק חלק ונעים

כ-2-3 דקות לישה.

להניח לנוח בחוץ כ- 10 דקות.



לחלק ל-8  חלקים

כל חלק לכדרר ,

להניח על משטח אפייה מקומח,

ולרדד לקוטר של כ-15 ס"מ ובעובי של כ- 1 מ"מ.

לחמם מחבת על אש גבוה, להניח את הבצק,

ולבשל כ-דקה אחת מכל צד עד שהבצק מבושל ולא חי,

כך להכין הכל.


למוקפץ-

כ-700 גרם פרפר חזה עוף חתוך לקוביות קטנות.

לחמם מחבת פסים ולשים,

2 כפות שמן קנולה,1 כף שמן זית

לשים את העוף במחבת החמה.

לשים קורט פלפל שחור,

1 כף פפריקה מתוקה

קורט פפריקה חריפה.

כ-1/4 כפית מלח.לפי הטעם,

לערבב כ-3-4 דקות לא לייבש את העוף

לאחר מכן להוריד על צלחת.

לאחר מכן לחמם שוב את המחבת ולשים-

1 כף שמן קנולה

1 כף ששמן זית 



להוסיף

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

1 גזר גדול חתוך לפרוסות דקות.

להוסיף

1 כפית פפריקה מתוקה

קורט פפריקה חריפה

קורט פלפל שחור,

כ-3/4 כפיות מלח לפי הטעם

לערבב ולבשל כ-6-7 דקות- עד שהירקות יותר רכים אבל נגיסים.


תוך ערבוב מידי פעם,

להוסיף 1 קופסה שימורי תירס מסונן לערבב 

ולהוסיף את נתחי העוף המוכנים ולערבב כשתי דקות 

לבסוף להוסיף חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.

אופן הרכבת המנה.

לקחת טורטיה

לשים על צלחת.


לשים כפית מיונז וחצי כפית רוטב צ'ילי מתוק למרוח על כל הטורטייה.

להניח מהמלית  שהכנו בנדיבות ולקפל את הטורטייה לחצי,

לפזר מעל פטרוזיליה או כוסברה ולהגיש.










תגובות