מאפה קריספי פילו עם פירה בטטה טבעוני










ולערבב


למריחה להכין

קערה קטנה עם

מעט שמן זית ומברשת


לשים על השולחן

 נייר אפייה

לשים על הנייר

2 דפים של בצק פילו

למרוח מעט בשמן זית


לחלק ולחתוך את הבצק

ל- 9 מלבנים


לשים בקצה הבצק

ככף ממלית בטטה


לקפל 

את הבצק על המלית

לגלגל לרולדה קטנה


לשים את המאפים

בתבנית עם נייר אפיה

להבריש עם 

מעט שמן זית

לפזר מעט זרעי שומשום


לאפות בתנור חם

160 מעלות כ- 25 דקות

עד הזהבה





Boil about 6 small potatoes 

and 1 sweet potato in water, 

cook until they are soft, 

peel them


put in a bowl

Mash with a fork to puree

add

About half a teaspoon of salt

A little black pepper


add

1 tablespoon olive oil

Mash and mix


3-4 large onions

chop into thin slices

chop small

2 tablespoons parsley


Heat a pan over medium heat

put 

About two tablespoons of olive oil

add the onion

and fry until golden


add

230 grams of sliced ​​mushrooms

from a filtered box

or fresh mushrooms

add

About half a teaspoon of salt

A little black pepper

mix for about two minutes


add

the parsley

and mix

Put on the mashed sweet potato

the onion and the mushrooms

 and mix


to prepare for spreading

A small bowl with

A little olive oil and a brush


put on the table

  Baking paper

put on paper

2 sheets of filo dough

Brush a little with olive oil

Divide and cut the dough

for 9 rectangles


Put on the edge of the dough

About a spoonful of sweet

 potato stuffing


fold 

the dough on the filling

Roll into a small roll


Put the pastries

in a pan with baking paper

brush with 

A little olive oil

sprinkle some sesame seeds


Bake in a hot oven

160 degrees for about 25 minutes

until golden


תגובות