English recipe listed below
למלית אגוזים
לשים בקערה
150 גרם אגוזי מלך שבורים לפירורים
2 כוסות פלסטיק חד פעמיות
2 כפות סוכר לבן
כרבע כפית קינמון
לערבב
החומרים לתבנית פיירקס 25×25 סנטימטר
להבריש מעט את התבנית עם שמן קנולה
או מעט חמאה מומסת
לשים בצק פילו חתוך לגודל התבנית
להבריש במעט שמן קנולה או חמאה מומסת
לשים שוב בצק פילו להבריש עם שמן
כך לשים כ- 7-8 שכבות של בצק
לשים את מלית האגוזים וליישר
ולהדק עם הידיים את המלית על הבצק
שוב לשים בצק פילו
להבריש עם מעט שמן או חמאה מומסת
כך להכין 7- 8 שכבות בצק
לשים שכבה אחרונה של בצק יפה ולהדק
לחתוך שאריות בצק
לחתוך את הבצק למנות מרובעות עד
מלית הבצק חתכתי ל- 5 שורות
אפשר לחתוך ריבועים או מעויינים
להבריש את הבצק החתוך
לאפות בתנור חם
160 מעלות כ-30- 35 דקות עד הזהבה
בינתיים להכין סירופ לבקלאווה
לשים בסיר
100 גרם סוכר לבן שלושת רבעי כוס
150 גרם מי ברז כוס אחת
1 כפית תמצית וניל
1 כף סילאן סירופ תמרים או מייפל או דבש
2 תרמילי תבלין הל שבורים
להרתיח
ולהרתיח כשלוש דקות
ולקרר את הסירופ בחוץ
כשהבקלאווה יצאה מהתנור והיא חמה
לשפוך עליה ישר את הסירופ הקר
זהו תהנו
For nut filling
put in a bowl
150 grams of walnuts broken into crumbs
2 tablespoons of white sugar
About a quarter teaspoon of cinnamon
to stir
The materials for a Pyrex mold 25x25 centimeters
Brush the pan a little with canola oil
or a little melted butter
Put phyllo dough cut to the size of the mold
Brush with a little canola oil or melted butter
Put filo dough again and brush with oil
In this way put about 7-8 layers of dough
Put the nut filling and straighten
and tighten the filling on the dough with your hands
Put filo dough again
Brush with a little oil or melted butter
This is how to prepare 7-8 layers of dough
Put a last layer of nice dough and tighten
Cut leftover dough
Cut the dough into square portions
I cut the dough filling into 5 rows
You can cut squares or rhombuses
Brush the cut dough
Bake in a hot oven
160 degrees about 30-35 minutes until golden
In the meantime prepare syrup for baklava
put in a pot
100 grams of white sugar three quarters of a cup
150 grams of tap water, one cup
1 teaspoon vanilla extract
1 tablespoon silan date or maple syrup or honey
2 broken cardamom spice pods
to boil
and boil for about three minutes
and cool the syrup outside
When the baklava came out of the oven it was hot
Pour the cold syrup straight over it
That's it, enjoy
תגובות
הוסף רשומת תגובה