קובה פותתה

 





תרגום טקסט באמצעות המצלמה
English recipe listed below

מתכון-מלית בשר לכמות 

של 6-8 תפוחי אדמה בינוניים 

מספיק להכין רק חצי כמות 

מהמלית הזו שרשמתי-ׁ

(אם תכינו את כל כמות 

המלית תישאר לכם שארית בשר, 

שלא הולכת לאיבוד  ניתן אתה

  למלא בורקס או טורטיות).


לחמם מחבת ולשים כ- 2 כפות שמן קנולה להוסיף-

2 בצלים קצוצים לקוביות לטגן עד הזהבה. תוך כדי בחישה מידי פעם להוסיף-

1 כפית פפריקה מתוקה.

1/2 כפית כמון, (מי שרוצה שיוסיף שן שום כתושה).

ניתן להוסיף גם 1/3 כפית כורכום.

ולערבב כחצי דקה ולהוסיף-

1/2 ק"ג בשר טחון,

להוסיף 1/2 כ- כפית מלח,

קורט פלפל שחור,

לטגן כדקה  עד 2 דקות, תוך ערבוב עד שהבשר קצת מלבין.

להוסיף כחצי כוס פטרוזיליה קצוצה ולערבב.

לתערובת תפוחי האדמה-
6-8  תפוחי אדמה בינוניים מבושלים, לקלף אותם ולמעוך לפירה-
להוסיף כחצי כפית מלח.-לפי הטעם.
קורט פלפל שחור ולערבב. (לא הוספתי קמח לבן אבל ניתן להוסיף כחצי כוס קמח לבן ולערבב).

לחמם מחבת עם חצי ס"מ שמן קנולה.
לטבילת הקציצות-
להכין-בצלחת אחת לטרוף 2 ביצים עם קצת מלח
בצלחת שנייה להכין קמח לבן.

אופן ההכנה לקחת כדור גדול מהפירה, בגודל של  כ-קלמנטינה,

ליצור כדור ובעזרת האגודל ליצור גומה ולפתוח עד שיש מן קערה שיכנס בה המלית,
לקחת ככפית גדושה ממלית הבשר, ולשים בגומה, ולסגור את המלית עם שולי הפירה כך שהפירה יכסה
את המלית ליצור קציצה עגולה אבל שטוחה.
לטבול תחילה בביצה ולאחר מכן בקמח- ((כן כך ולא ההפך -מי שמתעקש שיטבול קודם בקמח ואחר-כך בביצה).
ולטגן בשמן כשתי דקות מכל צד עד הזהבה.




תרגום טקסט באמצעות המצלמה
Meat stuffing recipe for quantity 
of 6-8 medium potatoes 
It is enough to prepare only half the amount 
From this stuffing I wrote down
(If you prepare the entire amount 
You will have leftover meat for the filling, 
You are not lost
  fill with borax or tortillas).

Heat a pan and put about 2 tablespoons of canola oil, add-
2 diced onions and fry until golden. while stirring from time to time add-
1 teaspoon sweet paprika.
1/2 teaspoon of cumin, (those who want to add a crushed garlic clove).
You can also add 1/3 teaspoon of turmeric.
and mix for half a minute and add-
1/2 kg of ground meat,
add about 1/2 teaspoon of salt,
a pinch of black pepper,
Fry for about a minute to 2 minutes, while stirring until the meat turns a little white.
Add about half a cup of chopped parsley and mix.
For the potato mixture-
6-8 medium boiled potatoes, peel them and mash them
Add about half a teaspoon of salt. - to taste.
Pinch black pepper and mix. (I did not add white flour, but you can add about half a cup of white flour and mix).

Heat a pan with half a cm of canola oil.
For dipping the meatballs-
Prepare - in one plate, scramble 2 eggs with a little salt
In a second plate prepare white flour.


Method of preparation: take a large ball of mashed potatoes, about the size of a tangerine,


form a ball and with the help of the thumb make a hole and open until there is a bowl for the filling to go into,
Take a spoonful of the meat stuffing, put in a hole, and close the stuffing with the edges of the mashed potatoes so that the mashed potatoes cover
The stuffing to make a round but flat patty.
Dip first in the egg and then in the flour - ((Yes, and not the other way around - whoever insists on dipping first in the flour and then in the egg).
and fry in oil for about two minutes on each side until golden.




תגובות